Podziel się wrażeniami!
W związku ze sporym zaintersowaniem tematem, rzucam kilka pytań do Was, co by wszyscy na tym skorzystali a i ja sam chętnie przetestuję i przedstawię kilka z nich jako polecane na swoim kanale:
- jakich playerów używacie do otwarzania materiałów video z dysków zewnętrznych (usb)?
- jakich playerów używacie do odtwarzania materiałów video z dysków sieciowych?
- jakie repozytoria polecacie instalować w KODI (mr know, genesis, phantom) aby rozszerzyć jego możliwości?
- czy instalujecie jakieś specjalne (jesli tak to jakie) dodatki do KODI aby zwiększych jego funkcjonalność w zakresie obsługi dysków zewnętrznych i sieciowych (materiały video w tym materiały wysokiej jakości),
I na koniec, jakich aplikacji używacie sami? Pomijam już YT, KODI i wszelakiej maści aplikacje VOD (Netflix, Showmax, HBO, TVP, TVN).
Pozdrawiam serdecznie.
P.S. jeśli ktoś jest zainteresowany to alternatywą dla App Clonera jest w tej chwili TV App Repo, który jeszcze szybciej i sprawniej tworzy skróty aplikacji na ekranie głównym (dotyczy to przede wszystkim aplikacji instalowanych z poza google play telewizora) Więcej w materiale VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=6tsiLA1pGw0&t=
Hej Damaranus sory ale trochę nie miałem czasu potestować pada DS4 ale jak prosiłeś zainstalowałem te cztery gierki i odpaliłem
1.Tanks! żadnej reakcji można tylko w menu poszperać i PLAYER 2 zrobić ready albo press A przycisk share na padzie wywołuje menu gry
2.Tank Sector 4 - lewym dżojstikem sterujesz prawym strzelasz chyba w pełni grywalna x -zatwierdzasz o - opuszczasz grę
3.The Wolf Among Us - na początku kłopot z pobraniem dodatku musiałem przenieść na pamięć wewnętrzną TV a i tak komunikat "Download paused because the external storage is unavaible" dziwne bo dostępna.Uroki Androida ? :).Nie udało mi się odpalić tej gierki robię miękki restart .... i nie można pobrać aplikacj włóż kartę SD lub podłącz pamięć USB ........... wkładam USB pobiera a potem znowu komunikat po uruchomieniu gry "download paused .....
4.Space Marshalls 2 - do opanowania działa w miarę poprawnie
Tyle mogę od siebie dodać pzdr
Chrome się instaluje, ale nie jest widoczne. Tak jak przy instalacjach aplikacji z iinych źródeł.
To Bardzo cenna informacja, która dla mnie odpowiada na zasadnicze pytanie dot. wyboru pada. Czyli widać pady PS i polecane Logitecha działają znacznie lepiej z grami z Google Play. A więc trzeba powiedziedzieć papa padowi od X360.
Dobra, zmiana tematu: https://www.youtube.com/watch?v=kxCqq_ugoZo
Wrzucam pierwszy odcinek z serii, mam nadzieję że uda mi się to pociągnąć dalej. Polecane gry, dziś na tapecie gry w które zagramy używając tylko pilota. Zapraszam.
Ja używam i polecam instalacje dysku Google Drive bezpośrednio na TV, ułatwia instalacje z plików app, i przeglądanie innych rzeczy na nim umieszczonych np. foto.
Sony usuwa przeglądarkę Opera, dlatego polecam Chrome.
Należy pamiętać o zrobieniu skrótów na ekran główny ( np.app repo) lub użycie jakiegoś launchera ( np. TV launcher), ponieważ nie widać tych aplikacji na ekranie głównym jak i wszystkich innych instalowanych ze źródeł zewnętrznych.
Mnie pilot z aplikacji Sony video&tv sideview zastępuje myszkę, klawiaturę i touchpada przy obsłudze niektórych aplikacji, gdzie ciężko używać pilota z tv, ale muszę jednak kupić coś innego do sprawnej obsługi.
Co byście polecili?
Ja polecam zainstalować es eksplorator, a tam można dodać każdy dysk w chmurze. Również przeglądać pliki na wszelakie sposoby.
No ES File ma dużo plusów, szczególnie że mi osobiście prościej jest zainstalować aplikację na tablecie i z niego wysłać ją ES FILE --> Sender na telewizor. Natomiast jeśli ktoś magazynuje pliki w chmurze, to faktycznie, posiadanie osobnej aplikacji jest o tyle wygodne że masz ją od razu na ekranie... ile jest kompatybilna z TV to warto to rozważyć. Kto co potrzebuje, wiadomo.
Ciekawostka dotycząca ES-a: na telefonach doinstalowałęm sobie Dark Theme i nie ma z tym żadnego problemu.
Na telewizorze tak się nie dało więc zainstalowałem ją jako aplikację oczywiście nie przez ESa (próba zainstalowania z ustawień ESa zakończyła sie niepowodzeniem) ale pomimo że ta "zewnętrzna" instalacja zakonczyła sie poprawnie to w ESie nie da sie jej zastosować pomimo że ES ja widzi.