Podziel się wrażeniami!
Czy ma ktoś w telewizorze 55X8509C lub podobnym moduł CAM CI+ ? Czy ten telewizor to obsługuje? Jak to działa w praktyce w porównaniu z dekoderem? Warto? Co z nagrywaniem kanałów w praktyce?
Dziękujemy za zpaytanie.
Ten model z CI+ działa bez problemu. W porównaniu z dekoderem korzyścią jest jego brak - nie stoi dodatkowy element zajmujący miejsce, obsługa jednym pilotem, wolne gniazdo elektryczne. Nagrywanie jak najbardziej działa.
Pozdrawiamy, zespół Sony.
Testowałem moduł CI+ od platformy nc+ na telewizorze.XD93. Nie wiem dlaczego, przy pierwszym włożeniu miałem poważne problemy z zainicjowaniem modułu w telewizorze. Potem gdy już moduł "zaskoczył" to wszystko zaczęło działać jak należy.
Co do nagrywania.
Moduł CI+ od NC+ jest jednostrumieniowy. Nagrywasz to co oglądasz. Jest to sztuczne ograniczenie samego modułu, sztucznie wprowdzone w najnowszych modułach przez platformę, ponieważ w ten sposób chcieli się zabezpieczyć przed oglądaniem programów z jednej karty na kilku telewizorach. Chcesz mieć usługę multiroom to musisz wziąć od nich ich tunery i im zapłacić, lub poszukać w necie starych modułów dostępu warunkowego z dedykowanymi do nich kartami.
Dziękujemy za podzielenie się swoimi doświadczeniami.
MatPROx, w razie dodatkowych pytac i wątpliwości czekamy na pytania.
Pozdrawiamy, zespół Sony
Dzień dobry,
Podłącze się do pytania odnośnie modułu CAM CI+ z tym, że rozchodzi mi się o współpracę z Sony KD-65A1.
Co do jego "ułomności" już jestem uświadomiony