Podziel się wrażeniami!
Witam, tak jak w temacie,
od ponad roku użytkuje okulary 3D SSG-5100GB
do tej pory działały bez zarzutu, pojawiała się informacja, że zostały sparowane i obraz przechodził w 3d, wszystko działało, do czasu...
ostatnio, w ogóle nie da się ich sparować, TV ich w ogóle nie wykrywa,mimo że diody na okularach migają tak jak do parowania, nie pojawia się żaden komunikat na ekranie.
zakładam, że to przez nowy software telewizora okulary przestały działać
moja aktualna wersja softwaru 3,473
Próbowałem już resetu do ustawień fabrycznych, wyłączania/włączania bluetooth w opcjach
oraz parowania w różnych odległościach, także przy samy TV, NIC nie działa
czy ktoś ma podobny problem?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam, tak dzięki za podpowiedź,
wymiana baterii pomogła,w zasadzie potem jak tu napisałem, koleją rzeczą było właśnie kupno baterii
na próbę jedną
dziwie sie, bo diody na starej baterii migały pełnym światłem w okularach,
nie spodziewałem się, że tak minimalne wyczerpanie powoduje takie problem
temat można zamknąć
Witam,
Skoro SSG-5100GB działały a teraz nie to może coś zmienili w orpogramowaniu. Jedyne co pozostaje to kontakt z supportem Sony:
http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Emai
Pamiętaj, że jedynym zalecanym modelem okularów 3D dla tego telewizora jest model TDG-BT500A.
Pozdrawiam
napewno coś namieszali, żeby nie można było korzystać z zamienników te okulray od samsunga kosztują 100zł za dwie sztuk i działały bez problemu
od sony za 1 sztuke kosztują 250zł , czyli za dwie 500zł (rozbój w biały dzień)
a jak masz wersje orpogramowania na telewizorze?
Z doświadczenia wiem, że też duże znaczenie ma czy baterie są nowe czy nie - okulary awktywne dużo zużywaja podczas oglądania i tak naprawdę nawet po dwóch filmach mogą już byc rozładowane (oczywiście te nie markowe).
Właśnie dzisiaj też myślałem, nad zmianą baterii,
chociaż diody na okularach migają, ale być może są już tak wyczerpane, że okulary nie komunikują się z telewizorem
jutro kupię nowe baterie i dam znać czy znowu działają
Nie ma znaczenia czy diody migają czy nie - u mnie migały a baterie były tak słabe że się nie komunikowały okulary z telewizorem, a po wymianie jak ręką odjął.
Witam u mnie okulary SAMSUNG SSG-5100GB działają na telewizorze Sony KDL43w809c dziś sprawdzone na sofcie 3.473 ale baterie mają duże znaczenie na nowej baterii się połączyły bez problemu natomiast na drugiej parze gdzie była słabsza bateria (dioda migała na okularach ale w słabszym kolorze) nie dały rady się połączyć
pozdrawiam