Podziel się wrażeniami!
Aktualizacja oprogramowania układowego do wersji v6.6555
Pisać co komu się poprawiło po aktualizacji.
U mnie znacząco polepszył się obraz 4K, w niektórych filmach na Netflixie obraz wygląda jak bym patrzył na to, co dzieje się za szybą, wygląda bardzo realnie.
Nastaw Motionflow Płynny i sprawdź.
Ja swój update zrobię dopiero w next weekend ale....wiem że to już było setki razy i Sony też tak mówi ale po każdej update dobrze jest zrobić fabryczne. Naprawdę pomaga.
Ps:. Jak sytuacja z DV i trybem gra?
Żadnej poprawy niema. Nawet chyba bardziej widoczne są te drgania.
Jak dla mnie ta aktualizacja nic a nic nie zmienia.
XE9305
Ja mam ustawienia ruchu 4/1 klisza mała i jest idealnie na pasku. Kilsza średnia i duża szarpią. Pozdrawiam
Zauważyłem pewną dziwną rzecz, nawet dwa takie same modele telewizorów o różnej wielkości, muszą mieć inaczej ustawione Motionflow i tryb kliszy, by było idealnie. Sprawdziłem w modelach 49XE9005 i 65XE9005.
Telewizor XF9005. Wgrałem v6.6555 tydzień temu. Korzyści: 1/szybszy czas włączania tv z czuwania (ok. 10 s); 2/ lepszy obraz na Canal 4k HDR (moduł CI+). Obraz na Canal 4k HDR lepszy i spokojniejszy, choć w dalszym ciągu odbiega od obrazu np. NASA UHD, ale nie jest już przejaskrawiony i prześwietlony. Da się oglądać, aczkolwiek lepiej by było, gdyby była możliwość wyłączenia HDR. Obraz w HD (standard) po zwiększeniu czerni (duży) i krawędziowania (duży), a także ostrości do 67 i włączeniem funcji - zimny, wydaje się podobny, ale ze wskazaniem na ten obecny.
Witam. Potwierdzam szybszy czas reakcji, wydaję się że poprawiły się kąty patrzenia, znikła ta szarość przy patrzeniu z boku.
P.S. Czy orientuję się ktoś czy model kd 55xg8096 dostanie aktualizację android9?
Witaj Qulfon, napisz coś więcej na temat tej szarości. Mam sony xg8096 i w nocy czerni w tym tv to jakaś porażka. Wcześniej miałem kdl-43w805c piękne czernie, tylko fhd. Chciałem 4k. i trochę żałuję. Kolory piękne a czernie tak srebrzą,że oczy bolą ite podświetlenie wkoło. Napisz czy coś się zmieniło po aktualizacji oprogramowania, aczkolwiek to matryca ips 1000-1 to pewnie raczej nie. Pozdrawiam serdecznie.
Iasus33 ta szarość szczególnie doskwiera w moim przypadku i chyba nie tylko, przy patrzeniu na telewizor z boku, i gdy jest ciemno w pomieszczeniu. Po aktualizacji wydaję się że jest trochę lepiej. Dodatkowo zszedłem z ustawienia podświetlenia czyli luminacji na poziom 20, oraz kontrast na 80, przy opcji normalnej. Liczyłem również na to, że xg8096 jako model z 2019 roku dostanie androida 9. Bynajmniej czuję się oszukany przez Sony bo nie zapowiada się, że taka aktualizacja będzie. I nie wiem już tak naprawdę komu można wierzyć, Samsung jak mi zrobił aktualizację to od instalował YT, przeglądarki internetowe, i inne. Kupiłem Sony i z deszczu pod rynnę.