anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nowa aktualizacja oprogramowania v6.6555

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Nowa aktualizacja oprogramowania v6.6555

Aktualizacja oprogramowania układowego do wersji v6.6555

Pisać co komu się poprawiło po aktualizacji.

U mnie znacząco polepszył się obraz 4K, w niektórych filmach na Netflixie obraz wygląda jak bym patrzył na to, co dzieje się za szybą, wygląda bardzo realnie.

108 ODPOW. 108
profile.country.PL.title
hunter45pl
Użytkownik

InfoSonyTv.jpg

Wątpię żeby się dało cofnąć oprogramowanie ale zawsze można spróbować tego sposobu

profile.country.PL.title
marjan_gdynia
Poszukiwacz

U mnie również obraz zrobił się ciemniejszy. Przywróciłem wszystkie ustawienia kalibracji obrazu, ale efekt jest zupełnie inny niż w poprzedniej wersji oprogramowania. Ogólnie żałuje, że wgrałem aktualizację. Chętnie wróciłbym do poprzedniej wersji 6.5545. Obraz był zauważalnie ładniejszy (kablówka UPC)

Znacie jakiś pewny sposób na przywrócenie poprzedniej wersji?

profile.country.PL.title
hunter45pl
Użytkownik

100% pewnego sposobu nie ma. Wszystko może spowodować że tv stanie się tylko czarnym obrazkiem na ścianie.

Osobiście czekam na "ryzykanta",który zrobi to:) Mimo że dla mnie obraz jest very ok.

Znalazłem kiedyś metodę aplikacją "termux" (sklep play) ale czy zadziała.....nie wiem.

link do aktualizacji:

6545

https://wrzucplik.pl/pokaz/2039284---95lv.html

oraz 6520

https://wrzucplik.pl/pokaz/2039290---yims.html

i aplikacji termux:(jest też w sklepie play)

https://wrzucplik.pl/pokaz/2035170---mlkz.html

profile.country.PL.title
dodomir
Poszukiwacz

Na moim KD-75XF8596 po zainstalowaniu aktualizacji zacina się obraz na filmach (nie jednym) 4k UHD z dysku. Na poprzednim oprogramowaniu tego nie zauważyłem. Zaznaczam że przewróciłem ustawienia fabryczne i nie ma poprawy. Czy ktoś coś może podpowiedzieć ?

profile.country.PL.title
Zbyszek69
Poszukiwacz

55XF9005 po aktualizacji: szarpanie paska informacyjnego na TVP info, TVN 24. Gorsza jakość obrazu w UHD,HD i SD mimo zrobienia resetu tv 2 razy. Może ktoś ma pomysł jak to naprawić.

profile.country.PL.title
hunter45pl
Użytkownik

Nie wiem jakim trybie oglądasz ale spróbuj ustawić motionflow na standardowy i kliszę na duży

profile.country.PL.title
Mopato
Użytkownik

Ja mam ruch 4/1 klisza mała i jest idealnie. Inne klisze szarpią pasek.

profile.country.PL.title
marjan_gdynia
Poszukiwacz

W dalszym ciągu WIELKA KUPA!. Kręcę ustawieniami od tygodnia i nie jestem w stanie skalibrować obrazu żeby choć w jakiejś części był pod względem jakości podobny do tego sprzed aktualizacji. Mój stary ( rocznik 2011) LG działa lepiej niż to "cudo" inżynierii ekspertów z SONY. Przed wgraniem aktualizacji obraz był dobry, a nawet bardzo dobry natomiast po aktualizacji jest zły, bardzo zły lub dramatycznie zły (zakłócenia, szumy, zamglony obraz, czasami nawet gradient widać-małe kwadraciki w zaokrąglonych liniach. Mam porównanie - kablówka UPC. Jej "dobrodziejstwem" jest to, że na okrągło emitują te same programy i filmy więc różnice widać ogromne. TV Sony za 4 tys, a jakość porównywalna z tv z marketu z najniższej półki. Nie rozumiem dlaczego nie mogę wrócić do poprzedniej wersji oprogramowania?

profile.country.PL.title
Piotr.Kummer
Użytkownik

Przywróć ustawienia fabryczne. Mi to pomogło. 

profile.country.PL.title
hunter45pl
Użytkownik

To jest dziwne nie... Tak zwani eksperci Sony twierdzą że aktualizacja nie wpływa na jakość obrazu. A na forum co drugi użytkownik ma inny obraz po aktualizacji, jeden ma lepszy a drugi gorszy. jakby oficjalnie udostępnili sposób na cofnięcie aktualizacji, to każdy by sobie robił co by chciał z oprogramowaniem.