Podziel się wrażeniami!
Aktualizacja oprogramowania układowego do wersji v6.6555
Pisać co komu się poprawiło po aktualizacji.
U mnie znacząco polepszył się obraz 4K, w niektórych filmach na Netflixie obraz wygląda jak bym patrzył na to, co dzieje się za szybą, wygląda bardzo realnie.
Czy masz HDR czy Dolby Vision ? Chodzi o to , czy z włączonym HDR jest taki ciemny kiepski obraz?
Nie bardzo rozumiem jak miałbym mieć wybór między HDR a Dolby Vision? Netflix nadaje chyba tylko w DV i tak właśnie mam. Obraz jest bardzo ładny , faktycznie jest ciemniejszy niż SDR w telewizji lub HDR z You Tuba ale nie jest źle. Mogę popołudniu podesłać zdjęcie ekranu z tym filmem i sobie porównasz. Pozdrawiam
Pytam dlatego, bo mam tv bez DV
Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć czy znikły w tej aktualizacji artefekty o których mowa w tym wątku
Obraz w ciemnym pomieszczeniu, przy ciemnych scenach zamienia się w pole grafitowej plamy. Każda najmniejsza zmiana konta patrzenia na ekran, powoduje pogorszenie odbioru dla oglądającego, trzeba praktycznie siedzieć na wprost telewizora. Jasne sceny, w jasnym pomieszczeniu maskują ten efekt, dlatego podczas wyboru odbiornika w sklepie ten defekt był niewidoczny. Nie pomaga żadna opcja lub zmiana jasności, jest co najwyżej gorzej. Nie pomogła ostatnia aktualizacja oprogramowania, wręcz przeciwnie mam wrażenie że tylko nasiliła opisywane objawy. Zdecydowałem się na reklamację, ponieważ uważam , że nie ma nadziei na poprawę opisywanej przypadłości.
Ten temat był wielokrotnie omawiany na tym forum.
Poczytaj sobie chociażby tutaj https://community.sony.pl/t5/smart-tv/kd-65xg8596-niejednolite-podswietlenie-ekranu/td-p/2744878
@Qulfon Doradzałem Ci już w ten sam sposób 2-3 lata temu. przy innym telewizorze Sony. Zmieniłeś tylko nick .
Twoja reakcja wtedy była podobna.
@Qulfon Doradzałem Ci już w ten sam sposób 2-3 lata temu. przy innym telewizorze Sony. Zmieniłeś tylko nick .
Twoja reakcja wtedy była podobna.
Oooo jasnowidz się trafił:) Ale pudło! To jest mój pierwszy tv Sony i na pewno ostatni. Poprzedni telewizor Samsung UE40D6500. I proponuję już nie zaśmiecać tematu.