anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nowa aktualizacja oprogramowania v6.6555

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Nowa aktualizacja oprogramowania v6.6555

Aktualizacja oprogramowania układowego do wersji v6.6555

Pisać co komu się poprawiło po aktualizacji.

U mnie znacząco polepszył się obraz 4K, w niektórych filmach na Netflixie obraz wygląda jak bym patrzył na to, co dzieje się za szybą, wygląda bardzo realnie.

108 ODPOW. 108
profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Czy masz HDR czy Dolby Vision ? Chodzi o to , czy z włączonym HDR jest taki ciemny kiepski obraz?

profile.country.PL.title
Mopato
Użytkownik

Nie bardzo rozumiem jak miałbym mieć wybór między HDR a Dolby Vision? Netflix nadaje chyba tylko w DV  i tak właśnie mam. Obraz jest bardzo ładny , faktycznie jest ciemniejszy niż SDR w telewizji lub HDR z You Tuba ale nie jest źle. Mogę popołudniu podesłać zdjęcie ekranu z tym filmem i sobie porównasz. Pozdrawiam

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Pytam dlatego, bo mam tv bez DV

profile.country.PL.title
patrol69
Użytkownik

Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć czy znikły w tej aktualizacji artefekty o których mowa w tym wątku 

https://community.sony.pl/t5/android-tv/problem-ze-smart-iptv-po-aktualizacji-do-oreo/m-p/2731322/hi...

profile.country.PL.title
Qulfon
Użytkownik

Obraz w ciemnym pomieszczeniu, przy ciemnych scenach zamienia się w pole grafitowej plamy.  Każda najmniejsza zmiana konta patrzenia na ekran, powoduje pogorszenie odbioru dla oglądającego, trzeba praktycznie siedzieć na wprost telewizora. Jasne sceny, w jasnym pomieszczeniu maskują ten efekt, dlatego podczas wyboru odbiornika w sklepie ten defekt był niewidoczny. Nie pomaga żadna opcja lub zmiana jasności, jest co najwyżej gorzej. Nie pomogła ostatnia aktualizacja oprogramowania, wręcz przeciwnie mam wrażenie że tylko nasiliła opisywane objawy. Zdecydowałem się na reklamację, ponieważ uważam , że nie ma nadziei na poprawę opisywanej przypadłości.

6.jpgobraz z lewej mały kont.jpgobraz z prawej mały kont.jpgobraz na wprost zmiana programu.jpg

profile.country.PL.title
jajko6
Użytkownik

Ten temat był wielokrotnie omawiany na tym forum.

Poczytaj sobie chociażby tutaj https://community.sony.pl/t5/smart-tv/kd-65xg8596-niejednolite-podswietlenie-ekranu/td-p/2744878

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@Qulfon  Załóż  konto w banku i wtedy będziesz miał dobre kąty patrzenia.

profile.country.PL.title
Qulfon
Użytkownik

leczech to wszystko co możesz doradzić ? Bo jeśli tak to może, bez komentarza.
profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@Qulfon  Doradzałem Ci już w ten sam sposób  2-3 lata temu. przy innym telewizorze Sony. Zmieniłeś tylko nick .

Twoja reakcja wtedy była podobna.

profile.country.PL.title
Qulfon
Użytkownik

@Qulfon  Doradzałem Ci już w ten sam sposób  2-3 lata temu. przy innym telewizorze Sony. Zmieniłeś tylko nick .

Twoja reakcja wtedy była podobna.

Oooo jasnowidz się trafił:) Ale pudło! To jest mój pierwszy tv Sony i na pewno ostatni. Poprzedni telewizor Samsung UE40D6500. I proponuję już nie zaśmiecać tematu.