anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nowa aktualizacja oprogramowania v6.6555

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Nowa aktualizacja oprogramowania v6.6555

Aktualizacja oprogramowania układowego do wersji v6.6555

Pisać co komu się poprawiło po aktualizacji.

U mnie znacząco polepszył się obraz 4K, w niektórych filmach na Netflixie obraz wygląda jak bym patrzył na to, co dzieje się za szybą, wygląda bardzo realnie.

108 ODPOW. 108
profile.country.PL.title
lasus33
Użytkownik

To i tak cud że jest Android 8. Bo mogli zostać przy 7,a antek 9 dużo się nie różni. Mnie bardziej irytuje wolny czas działania, zawieszanie się, problem z głosem i te czernie w ips. Jakby była matryca va, to nic do szczęścia już nie potrzeba, sony z ips i to jedna z tańszych matryc, i hdr poniżej normy. Porównywałem z kolegi sony 9005.U niego to jest bajka, nic trzeba cierieć nocami przy tych szarych pasach u góry i na dole w filmach. Za dnia jest bardzo ok. 

profile.country.PL.title
Qulfon
Użytkownik

Czas działania w moim przypadku jest porównywalny z TV samsung który miałem oraz z dekoderem tv kablowej z którego zrezygnowałem na korzyść karty CI. Zawieszania się nie stwierdziłem bynajmniej na razie, problemów z dźwiękiem też nie. Co do tych czarnych, grafitowych pasów ustawienia które podałem powyżej w znacznym stopniu je ograniczają, patrząc na wprost tv trzeba się ich doszukiwać, żona w ogóle nie widzi problemu:)

System on Chip or SoCMediaTek MT5596
CPUARM Cortex-A53
CPU Cores4
CPU Frequency1100
GPUARM Mali-T860 MP2
GPU Cores2
GPU Frequency700
RAM Memory Size3
Internal Storage16
profile.country.PL.title
lasus33
Użytkownik

Wgrałem nową aktualizacje, spostrzeżenia ciemniejszy obraz, nie widać tak szarości wieczorami słabsze kolory mniej jaskrawie. Gorszy obraz czyli mniej płynny w stosunku do aktualizacji 6.6545. Szczerze żałuję że wgrałem, bo miałem ladniejszy obraz, mimo tego że była gorsza czerń. 

profile.country.PL.title
deminek75
Poszukiwacz

Po pierwsze 

Ciekawe czemu ja miałem numer 6.652 a widze że inni mieli 6.6545?

Po drugie

Znalazłem sposób jak wgrać drugi raz oprogramowanie pomimo że pokazuje że jest aktualne.

Zastanawiam się czy da sie tak wgrać poprzednie?

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Napisałem do Ciebie na priv

profile.country.PL.title
Zbyszek69
Poszukiwacz

Witam. Czy mógłbyś mi podesłać ten sposób, mój email to: zbyszeka4@o2.pl

profile.country.PL.title
HD56-ZD63.
Użytkownik

Moi drodzy. Bardziej ode mnie wymagającego w sprawach odbioru TV długo szukać. Tematem tym zajmuję się od od ponad 25 lat, nie zawodowo, ale jako hobby. Zastanawiam się jedynie dlaczego Sony nie dała tej wersji 6.6555 oficjalnie. Proszę wejść na oficjalną stronę (bardziej te ważniejsze) i nic na ten temat nie ma.  Uczciwie powiem, że o wersji 6.6545 jak obecnej 6.6555 dowiedziałem się z tego forum. Sony nie afiszuje tych nowych wersji, a dlaczego? Odpowiedź jest wg mnie tylko jedna, nie chce robić lepszego towaru z wcześniej zakupionego, gyż nikt nie zakupi najnowszego, który nie berdzie ustępował w obrazie. Bo obraz w TV jest najważniejszy. Wszystkie inne funkcje są ważne, ale jak obraz będzie szwankował to jedbnie czeka nas nerwica. Co do obecnej wersji 6.6555 wszystko zależy od telewizora. Te z niżej półki nigdy nie będą nadążać za nowościami. Ja mam XF9005, który w 2018 r. był z najwyższej półki, dlatego może jeszcze daję mu szansę na dobre funkcjonowanie (co ciekawe dalej jest w sprzedaży). Według mnie to jeden z lepszych tv Sony. Po prostu im się udał i to całkiem za przyzwoite pieniądze. Wracając do wersji 6.6555 jak już na tym forum informowałem,wersja ta ma sporo zalet. Jest szybszy przy włączaniu, ma lepszy obraz z Canal 4 K (HDR), a poza tym dziś zauważyłem, że przy wgrywaniu listy programów nie muszę odłączać twardego dysku do nagrywania programów. Mała rzecz a cieszy. Chyba ma również pewniejsze funkcje przy włączaniu nagrywania. Podsumowując, jestem zadowolony z tego oprogramowania, gdyż poprawił odbiór programu Canal 4 K (HDR) prze moduł CI+. Dobre i to. Pozdrawiam wszystkich,  życzę zdrówka i oczywiście super obrazu. Gdy coś nowego zauważę odezwę się.

profile.country.PL.title
deminek75
Poszukiwacz

Czy grasz może na konsoli, jakiej? 

Jakie są twoje odczucia przed i po aktualizacji.

Miałeś taką wersję 6.652? Czytałem że inni mieli 6.654

profile.country.PL.title
hunter45pl
Użytkownik

UpdateUSB OK.jpg

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

Witaj Miałem telewizory wielu firm od pierwszego SONY kineskopowego było to dawno temu, ale najlepszy telewizor trafił mi sie w roku 2009 firmy Philips i wszystkie telewizory, które mają HD, czy UHD, czy PLAZMY, po za jedną Philipsa, umywają się do jego obrazu, kto ma ten model może coś powiedzieć na ten temat i dodam , że był to model HD READY 32" matryca podświetlana świetlówkami PFL ,niestety pozbyłem się go, bo myślałem, że będe miał lepszy obraz w FHD,to był błąd, a serwis tej firmy znajdował się tam, gdzie teraz jest serwis sony, był to najlepszy serwis pod względem obsługi klienta, jak miałem jakiś problem, pytania natury technicznej, w kwestii wyjaśnienia,to infolinia łączyła mnie z technikiem i rozmowa moja trwała nieraz ponad pół godziny.

Na koniec mogę powiedzieć, że kto nie widział obrazu w tym telewizorze czytając to będzie się śmiał, ale tam obraz przy transmisjach  na żywo z podłączonego tunera NC+ wyglądał jak na żywo za szybą., a czasem jakby tej szyby nie było, był nawet lepszy niż kiedykolwiek widziałem w kinie.