Podziel się wrażeniami!
Aktualizacja oprogramowania układowego do wersji v6.6555
Pisać co komu się poprawiło po aktualizacji.
U mnie znacząco polepszył się obraz 4K, w niektórych filmach na Netflixie obraz wygląda jak bym patrzył na to, co dzieje się za szybą, wygląda bardzo realnie.
Mam pytanie, jak wgrywacie v6.6555? Przez usb czy przez online (aktualizacja przez sprawdzenie czy jest nowa wersja w ustawieniach androida)? Ku mojemu zdziwieniu ta aktualizacja jest dostępna z menu androida. Obecnie mam wgranego pierwszego androida 8.0 (65XF9005) i wtedy tylko było to możliwe po usb. Od kiedy SONY udostępnia udpdate z poziomu androida?
Od pewnego czasu jest dostępna aktualizacja z OTA.
Jak wszystko u ciebie jest okej to może nie aktualizuj. A jak już musisz to lepiej przez USB
Robiłem to kilka razy. Również za pomocą przycisków na panelu tylnym i odłączaniem od prądu. Nic nie pomaga. Najchętniej wróciłbym do poprzedniej wersji oprogramowania. W zasadzie wszystkie urządzenia działające w oparciu o androida czy Windowsa umożliwiają odinstalowanie aktualizacji, które nie spełniają oczekiwań posiadacza urządzenia. androidtv Sony niestety jest wyjątkiem.
U mnie akurat jest okej także ja nie próbuje nawet ale myślę że kilka sposobów można znaleźć, na cofnięcie aktualizacji.
Większość informacji na internecie dotyczy Android TV innej firmy, no i wiadomo jest ryzyko że telewizor zostanie tylko czarną plamę na ścianie bez obrazu.
Ja w 49XE9005 mam po wgraniu tej aktualizacji piękny obraz.
No właśnie. Ja do mojego xe9305 również nie mam zastrzeżeń po tej aktualizacji.
Hunter45pl a może Ty masz Samsunga?
Nie posiadam tv marki sam....ng.
W sprawie oprogramowania 6.5555 już się wypowiadałem. Chcę się podzielić pewną refleksją po doświadczeniach z telewizorami Sony 65XD9305 i 65XF9005 i zmianami oprogramowania.
Zauważyłem, że pierwsza zmiana oprogramowania zarówno przy pierwszym jak drugim telewizorze spowodowała pogorszenie obrazu. Obecnie zmieniam oprogramowanie, bo już jakby "nic nie tracę" na jakości obrazu. Naiwnie czekam, że może kolejna wersja coś poprawi. Myślę, że nie powinno zmieniać się oprogramowania w telewizorach z oprogramowaniem fabrycznym, gdyż telewizory te były właściwie skalibrowane. Każda zmiana oprogramowania zmienia wartości obrazu i wymaga ponownego skalibrowania, a to kosztuje i nie ma żadnej pewności, że obraz będzie taki sam. W interesie Sony jest abyśmy kupowali nowe telewizory, które mają bardzo dobrą jakość obrazu. Czy zmiany oprogramowania są tylko po to aby celowo pogorszyć jakość obrazu, nie wiem. Szczerze mówiąc to do zmiany oprogramowania jesteśmy zachęcani przez jakieś dodawane drobiazgi, albo robimy to ze zwykłej ciekawości lub naiwności, że będzie "cudo". Wypowiedzi na tym forum wskazują, że wielu chciałoby wrócić do wersji poprzedniej. Ja również się do nich zaliczam. Na pewno, gdy zmienię obecny telewizor, w nowym nie będę zmieniał oprogramowania fabrycznego. Według mnie Sony stosuję taką politykę, żeby starsze telewizory nie miały lepszego obrazu niż wersje najnowsze. Taki jest biznes. Brak możliwości powrotu do wersji poprzedniej jest chyba potwierdzeniem moich spostrzeżeń. A może się mylę...
Sprawdźcie jak wygląda u was film z Netflixa w HDR " KRONIKA ŚWIĄTECZNA"
Sprawdziłem. Ale o co chodzi? Na co zwrócić uwagę?