Podziel się wrażeniami!
Pytanie do Sony jaka jest różnica w wersji oprogramowania v3.885 z 28 czerwca 2017 a v3.885 z 16 sierpnia 2017,która obecnie się pojawiła dla modeli:KD-75XD9405,KD-85XD8505,KD-75XD8505,KD-65XD9305,KD-65XD8599,KD-65XD8577,KD-65XD8505,KD-65SD8505,KD-55XD9305 itd ???? Ktoś nad tym jeszcze panuje w firmie ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
SONY nie odpowiada SONY działa już po ponad dwóch tygodniach zmienili datę softu na 28.06 no w końcu możemy spać spokojnie.Ktoś się dopatrzył ufffff wyjaśniło się.
coś namieszali ja mam model KDL-50W809C i jak sprawdzałem wcześniej to ostatnią dostępną miałem z 28.06.2017 i niedawno zauważyłem że zmieniła się na 10.08.2017 tyle że tylko sama data wydania bo wersja ciągle ta sama i zaktualizować się nie da, jak wchodze do pobierania to tam już jest data wydania 28.06.2017, sony posprzątajcie ten burdelik
No dokładnie o to mi chodzi TV odszukuje ,że nie ma aktualizacji z pendriva nie zaczytuje przypomina mi się Seksmisja" niezły bur.el macie tu siostry "
Sądze,że dopiero teraz jest możliwość pobrania nowego oprogramowania automatycznie z poziomu telewizora i stąd te nowe daty. Zresztą na stronie informującej o nowym oprogramowaniu pisało, żeby automatyczne pobieranie oprogramowania zostawić na włączone , a aktualizacja zostanie pobrana w najbliższych miesiącach. A jak ktoś chce szybciej to przez USB
@leczechto co widzi TV to swoje a to co jest do pobrania ze strony to jest do pobrania ze strony jak ktoś nie ma podłączonego telewizora do sieci LAN bądź WiFi może sobie pobrać ze strony i nie jest to opcja telewizyjna.I nigdy tak nie było jak piszesz tu widać nawet Sony nie potrafi odpowiedzieć bo się nie odzywa.
aktualizacje prosto do TV sa dawane zawsze z bardzo dużym opuźnieniem w stosunku do tych ze strony, ewidentny babol sony zrobilo kliknijcie sobie w aktualizację i przeczytajcie opis tam na dole jest data wydania 28.06.2017 to jest ciągle ta sama aktualizacja z czerwca poza tym porównywałem nazwy plików ściągnięty i ten poprzedni są identyczne
@zbygaajChyba jednak nie masz racji. Oprogramowanie v.3.885 do mojego telewizora na stronie sony ukazało się pod koniec czerwca. Czekałem dwa tygodnie i przez sieć nie mogłem przeprowadzić aktualizacji. Codziennie sprawdzałem i wyskakiwał komunikat ,że oprogromowanie jest aktualne.W końcu zaktualizowałem przez USB. Ja zawsze przeprowadzałem aktualizację przez sieć. Dopiero dwie ostatnie przez USB ,gdyż nie mogłem się doczekać możliwości przez sieć. Dodam ,że wcześniej informacja o aktualizacji i możliwości zainstalowania przez sieć była w telewizorze kilka dni wcześniej, niż na stronie sony. Wiem co piszę, bo posiadam dwa telewizory sony z różnych okresów i trochę tych aktualizacji musiałem przeprowadzić. Na stronie sony w przypadku mojego telewizora obecnie jest data 10.08.2017 informujaca o oprogramowaniu v.3.885. Prawdopodobnie do tego czasu nie było mozliwosci aktualizacji przez sieć.Pokaż mi chociaż jedna osobę z tego forum ,która zaraz po ukazaniu sie aktualizacji przeprowadziła ja przez sieć. Ja takiej nie zauważyłem.
pozdrawiam
@leczech też uważam ,że nie masz racji bo 28.06 ukazała się aktualizacja 3.885 a 16.08 ukazała się aktualizacja 3.855 jaki sens ? Jezeli aktualizacja wisiała z tym numerem po co było zmieniać datę z aktualizacjami jest tak że mają swój numer i datę wydania i dla telewizora to jest też kryterium bo pod tym względem je sprawdza.A żeby już zamknąć temat wejdź w tą aktualizację i zobacz datę jej wydania jest na dole tylko na stronie głównej jest zmieniona nie wiedzieć czemu i oto było te pytanie.Po co pisać ,że aktualizacja jest z 16.08 jak jest z 28.06.
@zbygaajAktualizację z 28.06 do 16.08 (u mnie do 10.08) mozna było zainstalować tylko przez USB. Obecnie można równiez przez sieć. I tym pewnie sugerowała się firma sony.Chociaż rzeczywiscie mogła być wzmianka ze strony sony , że data 16.08(10.08) dotyczy tej samej aktualizacji ,ale udostepnionej poprzez sieć.Wiele osób nie zagląda na strony sony i przeprowadza aktualizację po komunikacie na telewizorze ,ze jest do pobrania nowe oprogramowanie.Dla nich liczy sie pewnie data udostępnienia 16.08. Problemów by nie było, gdyby dwa sposoby aktualizacji udostępniono 28.06. Kończę dyskusję w tym temacie ,bo szkoda czasu na spory , a co miało na mysli sony chyba nigdy się nie dowiemy.
przestań w końcu bronić tych od sony bo to jest babol i tyle, nigdy nie było takiej sytuacji że zmienia się data na stronie w momencie udostępnienia aktualizacji przez sony OTA czyli bezpośrednio przez tv