anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pendrive jako rozszerzenie pamięci (50W756c)

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

Pendrive jako rozszerzenie pamięci (50W756c)

Witam

Mam w telewizorze podłączonego na stałe pendriva jak HDD Rec. Działa to bezproblemowo.

Przywróciłem ustawienia fabryczne (najnowszy andek) i postanowiłem wypróbować  jak działa rozszerzenie pamięci. W związku z tym do innego USB wsadziłem najpierw kolejnego pena 2.0 ale pojawił się konunikat że urządzenie jest zbyt powolne. No to włożyłem tam następnego pena, tym razem 3.0, sformatowałem i przeniosłem tam częsć niektóych aplikacji. Wszystko było ok i pendrive pozostał włożony do złącza.

Tyle że nazajutrz telewizor nie widział tam żadnej aplikacji a nawet pen nie był chyba widziany jako rozszerzenie pamięci. Dlatego chciałem poprosić o łopatologiczny opis jak działa to rozszerzenie pamięci i co zrobiłem źle. No bo rozszerzenie pamięci rozumiem jako podłączenie pendriva na stałe (skąd telewizor miałby wiedzieć że dany pen wyjęty ze złącza i ponownie włożony  ma być traktowany jako rozszerzenie)? Z drugiej strony jak na takiego pena nagrac z zewnątrz jakieś filmy lub zdjęcia np. z kompa (tylko pośrednio przez chmurę?)?A w menu pojawia się przecież możliwośc odtwarzania zdjęć z tego pena.

Chyba się pogubiłem i czegoś nie rozumiem więc proszę o wytłumaczenie mi tematu :slight_smile:

13 ODPOW. 13
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

I znowu zrestartuj telewizor do ustawień fabrycznych po ostatniej aktualizacji i restarcie do fabrycznych nie zdarzyło się aby nie widział mi aplikacji tak się dzieje czasami że nie widzi pamięci miękki restart na to pomaga ale ajk piszę do ustawień fabrycznych.Co do szybkości pamięci zawsze Ci powie ,że za wolny pendrive bo wkładasz go do USB 2.0 (jeżeli masz zajęty 3.0 do HDD) ale pomiń to jakiś problemów nie stwierdziłem z szybkością działania aplikacje działają ok pomimo tego komunikatu.Na tą chwilę miękki restart ale do tylko doraźnie pomaga ale za jakiś czas znowu Ci nie zobaczy aplikacji.Ja mam pendriva 64GB i po ostanim resecie (factory) działa 100/100.I na trzecie USB masz na filmy np.Na tego pena nie wgrasz nic innego jest to jako pamięć TV można go chyba tam jakoś na partycje podzielić chyba ktoś tu na forum pisął o tym.U mnie tak USB 3.0 nagrywanie,2.0 rozszerzenie pamięci,2.0 filmy muzyka zdjęcia i nic nie wyciągam wszystko działa jak piszę TV rozpoznaje według przeznaczenia.

profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Dziękujemy za wiadomość. Przekazaliśmy Twoje pytanie naszemu zespołowi trenerskiemu. 

Wrócimy z odpowiedzią możliwie jak najszybciej.

Pozdrawiamy,

Zespół Sony

profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Należy upewnić się, że posiadany TV posiada system Android 6.0. Jeśli tak, to należy po włożeniu pamięci zarejestrować USB jako pamięć zewnętrzną.

Mamy nadzieję, że pomogliśmy :slight_smile:

Pozdrawiamy,

Zespół Sony

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

Mam najnowszego androida 6.0.1.

A jak rejestruje się jako pamięc zewnętrzna? Naprawdę jest dokładnie taka terminologia?

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

home-ustawienia pamięć i resetowanie wybierz pendriva ,który ma być jako pamięć kliknij go i masz opcję sformatuj jako pamięć urządzenia.Pamiętaj tylko już ten pendrive będzie służył jako pamięć TV nic na niego nie wgrasz i nie przejmuj się komunikatem ,że pamięć za wolna (tylko nie przesadzaj nie wkładaj jakiegoś badziewia :slight_smile: ).Potem w opcjach tej pamięci możesz przenosić aplikacje z TV na pendriva.

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

No właśnie tak jak piszesz zrobiłem na początku i później napisałem pierwszego posta w  tym wątku :slight_smile: Po jakims czasie (chyba następnego dnia) telewizor nie widział apek tam przeniesionych i o ile pamiętam ani tego rozszerzenia pamięci.

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Na niewidoczność aplikacji pomaga miękki restart z pilota (dłużej trzymasz klawisz zasilania) ale jak wszędzie piszę powrót do ustawień fabrycznych u mnie załatwił sprawę jak narazie nie zdarzyło sie aby TV nie zobaczył aplikacji z pena.

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

U mnie telewizor tez widzi pena i wszystko co na nim ale pod warunkiem ze pen jest urzadzeniem zewnętrznym. Jesli go sformatuje jako rozszerzenie pamieci to po jakims czasie tv zapomina o wlożonym penie i jego zawartosci. No ale przy okazji jeszcze poeksperymentuję z tym tematem :wink:

profile.country.PL.title
Damaranus
Użytkownik

SONY, dlaczego temat nie został jeszcze rozwiązany. Potwierdzam ten sam problem na W755C Android 6. pendrive nie jest widoczny chociaż jeszcze wczoraj przeniosłem na niego kilka aplikacji. Dziś TV nie widzi go chociaż ES FILE wykrywa że coś zostało podłączone do USB. 

Pendrive działa w kompie ale znów, po próbie jego formatowania zamiast odyskać 4GB odzyskałem... 15MB. Coś jest nie tak z działaniem tych portów USB i całego mechanizmu rozszerzenia pamięci jak i nagrywania. 

www.karczma.edu.pl - Dowiedz się więcej o AndroidTV