Podziel się wrażeniami!
Czy ktoś może mi wyjaśnić jaki pilot bluetooth zadziała z tv 55w805c.
Nie działa pilot od mi boxa, ani od tcla pomimo, że wykrywa mi je w tv, ba nawet przy pomocy odpowiedniego programu ze sklepu play tv się z nimi paruje. Wygląda to tak jakby sony specjalnie poblikowało urządzenia sterujące inne niż ich.
Czy zatem są jakieś piloty sony, które zadziałają z moim tv po Bluetooth? Oczywiście poza tym słabym dotykowym pilotem TX-100E one flick
Witam,
w tym wypadku sugeruję skontaktować się z Supportem przez formularz: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email?cat=electronics lub telefonicznie pod numerem: +48 223060694
Pozdrawiam
@Ekspert_Sony proszę powiedz mi po co kontakt z infolinią skoro jesteś Ty @Ekspert_Sony
Na infolinii dowiem się zapewne: twój TV nie wspiera tego i owego. Dlatego zadaję pytanie tutaj czy innym również nie działają piloty bluetooth innych firm niż sony.................
Nawiasem mówiąc nienawidzę takich praktyk (blokowania) innych sprzętów producentów.
Przykład TV TCL również a ATV po bluetooth działają piloty innych firm, np xiaomi.
Cześć, nie wszystkie piloty są kompatybilne ze wszystkimi modelami telewizorów. W przypadku modelu KDL-55W805C kompatybilnym pilotem jest RMT-TX100D. Producent może tylko zapewnić działanie telewizora z dołączonym do niego pilotem.