Podziel się wrażeniami!
Witam. Mam problem z moim tv a mianowicie z ciemnym pasem na rogu tv.
Soniaka zglosilem na gwarancje serwis stwierdzil ze walnieta matryca po czym wymienil tv na nowy. Tylko ze wymieniony tv dalej posiada ten pasek. Serwis twierdzi ze tak ma byc.
Hmm.. być może to kwestia nierównomierności podświetlenia w LCD – która zawsze jest widoczna w pewnym stopniu i wiąże się z ograniczeniami technologicznymi.
Tak tylko ja go kupielem bylo wszystko ok i po roku to sie stalo. Dodam jeszcze ze oprocz tego paska bylo jeszcze jasne podświetlenie w rogu.
W wymienionym przez serwis egzemplarzu tv posiada tylko pasek. Moj znajomy ma taki sam tv i zadnego tez problemu nie ma
@Sony_Poland_Team no naprawdę gratuluję poczucia humoru ! To jest chyba nierównomierne DOświetlenie matrycy a nierównomierne podświetlenie wygląda tak : https://www.google.pl/search?q=nier%C3%B3wnomierne+podswietlenie+matrycy+LCD&client=firefox-b&dcr=0&... to są plamy jaśniejsze punkty a nie cały kawał ciemnego ekranu ale może się nie znam.
Dzisiaj pan z serwisu z Radomia dostarczyl mi kolejny nowy egzemplarz tv. Myślałem ze w koncu bedzie ok ale niestety po podłączeniu do zasilania ukazal sie znowu ciemny pasek tym razem nie na całej dlugosci jak w ostatnim egzemplarzu, ale byl. Tv zabrany znowu do reklamacji. Co mam robic w takiej sytuacji skoro kolejny tv jest wadliwy czy jest mozliwosc wymiany tv na nowszy egzemplarz w tych samych pieniadzach ewentualnie za moją dopłatą? Obecnie sa chyba wersje XE