Podziel się wrażeniami!
Witam,
Uprzedzając kolejne pytania dotyczące PIP/PAP - zebrałem informacje z różnych postów i dopisałem swoje uwagi.
Wymagana aktualizacja AndroidTV do wersji v3.317
Funkcja aktualnie działa po wyborze wejścia HDMI. Po przyciśnięciu Action Menu pojawia się okno w górnej części ekranu jako "Podwójny obraz".
PIP – działa z sygnalem z PC (okieno w dowolnym rogu ekranu)
PAP – działa ze zródeł z HDMI (dwa okna obok siebie z możliwością zamiany miejsc)
Opcje wyboru aktywnego ekranu oraz jego położenia po włączeniu PIP/PAP i kolejnym wciśnięciu ActionMenu w zakładce podwójny obraz.
Ważna informacja jest, że np. dla PC podłączonego po HDMI wybór trybu pomiędzy PIP/PAP zależy od ustawionej w komputerze rozdzielczości ekranu.
W przypadku PC nie działają wszystkie rozdzielczosći - maks. jaka zadziała u mnie to 1680x1050 lub 1920x1080. Przy niektórych pojawia się komunikat "Funkcja niedostępna w bieżącym trybie wejścia".
Pozdrawiam
Jako że many już PIP/PAP czy są jakąś plany aby w modelach z aktywnym 3d wykorzystać możliwości techniczne do uzyskania obrazu typu multi view lub full screen gaming.
Fajnie było by dać obejrzeć żonie serial a samemu odpalic ps4
Witam,
Może w przyszłości taka funkcja się pojawi - póki co poczekajmy czy nowa aktualizacja zapewnia stabinośc działania.
Pozdrawiam
Hej,
Rozumiem, że PiP nie jest póki co w pełni funkcjonalny. Obraz w obrazie powinien być aktywny nawet z poziomu przeglądania kanałów TV, nie tylko z poziomu wyboru pomiędzy wejściami.
Pozdr,
Jakub
U mnie nie ma tej opcji soft aktualny !
To nie jest przycisk jak np Netflix, lecz funkcja którą się szuka pod menu akcji.
Teraz mam 3.179 i jak daje aktualizacje to nie chce isc !. Wiem ze trzeba wejsc do menu akcji ale tam kicha i czy nowy soft nie uwali mi 3D ?
Ciekawe ze na stronie UK mam to Improve the stability of your TV - FW v3179, nie moge dac innego softu bo to inna wersja czy co ?
Dlatego nie chce mi sciagac innego.
Soft: Poprawa stabilności działania telewizora: v3.317
IMPORTANT: This version is not applicable for customers in the United Kingdom
czyli nie moge do zaimpekowac czy co ????
Witam,
Wersja v3.317 została wstrzymana dla UK.
Pozdrawiam
u mnie też nie dziala