Podziel się wrażeniami!
Ikonka zmieniona w menu środek aplikacji dalej ten sam XIX wiek i nie wiem czy w ogóle jakaś zmiana nastapiła zonk niezły
Według mnie to nigdy nie można był jej pobrać ze sklepu play wprost z TV. Jak chcesz mieć aplikację player ze sklepu play to albo sam wyciągasz sobie apk i instalujesz w TV albo pobierasz z tego tematu parę postów wyżej.
@Darek_A też mam serię XD85 i po aktualizacji nadal mam stockową wersję aplikacji Player, której zmieniło się tylko logo bo zawartośc jest taka sama.
Właśnie zauważyłem, ze mam ten sam objaw - aplikacja zniknęła i nie można jej zainstalować, bo tv jej nie widzi. Słabo...
Player wrócił
Już wyjaśniam, co zrobiłem, że zniknął.
Po aktualizacji wyłączałem niepotrzebne aplikacjie i również wziąłem się za te na pasku polecanych, ale pojedynczych wyłączyć się chyba nie da bez zaglębiania w system, więc wyłączyłem cały pasek, czyli:
Sony Shelf i Sony Select - instrukcja poniżej:
Get Rid of the "Featured Apps" Section
Go to Settings -> Apps
Look for an app called "Sony Shelf"
Force Close it
Set Notifications to "Off"
Get Rid of the "Sony Select" App and its Recommendations
Go to Settings -> Apps
Look for an app called "Sony Select"
Force Close it
Set Notifications to "Off"
Hold power on remote to reboot
Pasek zniknął. a niektóre już doinstalowane z tych polecanych przeszły niżej do paska aplikacji, jednak bez Playera.
Postanowiłem cofnąć to, ale Playera już nie było.
Wszedłem w Sony Select i tam odnalazłem Player, uruchomiłem z tego poziomu i wskoczył ponownie.
A czy ktoś mi powie jak po aktualizacji Nugat sprawić by player dziłał nawet po przywróceniu ustawień fabrycznych bo ja mam szare pole
Na moim W755c pojawił się w sklepie google nowy player.
Na xe9005 brak. Zainstalowaliscie z samego sklepu w tv czy zalogowani na kompie?