Podziel się wrażeniami!
Witam
Podłączyłem TV KDL-50WF660 do PC kablem HDMI-A - DVI-D i wyświetla mi się informacja że jest podłaczony do HDMI u góry która nie chce zniknąć. Zajmuje jakieś 10% ekranu od góry. Próbowałem przycisków na pilocie i szukałem opcji ale nie znalazłem nic. Nacisnę return to informacja zgaśnie ale tylko na chwilę i potem znowu się pojawia. Jak puszczę jakiś film w odtwarzaczu i dam na pełny ekran wtedy zniknie ale jak odtwarzacz zamknę to znowu się pojawia. Widziałem jakieś ustawienia PC w opcjach ale są na szaro (nieaktywne).
Będę wdzięczny za pomoc.
Dziękuję
Nie wiem, co jest przyczyną tego, że ten pasek cały czas Ci wisi. U mnie też potrafi pojawić się kilka razy, a raz długo się wyświetlał. Rozwiązaniem może być całkowite wyłączenie, ale nie będziesz miał go także na kanałach TV.
Wejdź w główne ustawienia TV-Ustawienia kanałów- Wyłącz pasek informacyjny. Daj znać czy pomogło.
Dziękuję za podpowiedź.
Nie mam takiej opcji z tego co widzę. Wyłaczyłem jakieś dwie inne ale nie zadziałały.
Robiłeś to w ten sposób ?
Wygląda że moje menu i twoje się nie pokrywa.
Mam po polsku i nie widzę nic co by wskazywało na pasek informacyjny czy jakieś informacje o kanale.
Niektóre ustawiuenia się uaktywniły jak nie byłem przełaczony na HDMI ale nic tam takiego nie znalazłem.
Ustawienia PC mam nieaktywne bez względu na tryb.
Nie ma tu jakichś ukrytych opcji dających większe możliwości konfiguracji?
Witam,
@Jan79478a pasek w górnej części ekranu, który obrazuje dane dotyczącego sygnału, pojawia się zarówno w przypadku zmian poszczególnych jego parametrów, jak również podczas odświeżania obrazu. W tej sytuacji przyczyna może leżec po stronie samego komputera, w związku zproponuję zmianę na PC częstotliwości odświeżania wysyłanego sygnału na niższą wartość.
Pozdrawiam
Witam
Próbowałem różnych rozdzielczości i częstotliwości ale nadal to samo.
W instrukcji znalazłem taki dopisek:
*Zastosowanie synchronizacji 1080p i 720p do wejścia HDMI będzie traktowane jako synchronizacja obrazu wideo, a nie obrazu z komputera dla Formatu ekranu.
Myślę że to o tą różnicę chodzi ale nie wiem nadal co z tym zrobić.
Pozdrawiam
Witaj. Czy udało Ci się rozwiązać problem ? Chcieliśmy kupić Sony Bravia WE660 aby go używać
jako monitora do komputera przez HDMI. Szkoda że pojawiają się takie dziwne problemy.
W modelu z oznakowaniem WE660, rzekomo jak podał serwis tvtest.pl nie ma upłynniacza
ruchu, z kolei sprzedający na alledrogo.pl informuje że upłynniacz jest. Dopytując czy napewno
człowiek jest odsyłany na stronę producenta. Takie wprowadzanie w błąd powoduje dezinformacje,
oraz niechęć do dokonania zakupu...