anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem po aktualizacji

profile.country.PL.title
Freedzik
Nowicjusz

Problem po aktualizacji

Po zaktualizowaniu KD-55XG9505 do najnowszej wersji jest problem z soundbarem HT-S350 który jest połączony poprzed hdmi ARC - przy przełączaniu z kablówki (hdmi1) na netflix czy inną aplikację (youtube, player) nie ma dźwięku. Trzeba uruchamiać ponownie tv, nawet wyłączenie głośnika i włączenie ponowne nie pomaga.

Jest ktoś w stanie pomóc rozwiązać ten problem? 

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Dzień dobry, Feedzik , czy kontaktowałeś się już w tej sprawie z Sony Support? Można to zrobić telefonicznie lub poprzez formularz, dane kontaktowe tutaj: 
tel. +48 223060694
https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email
Pozdrawiam, Agnieszka_J

profile.country.PL.title
jarek2008
Użytkownik

Skontaktujemy się i usłyszymy zaktualizuj-zaktualizowalem, przywróć ustawienia fabryczne - przywróciłem aaa no to przepraszamy. A problem pozostanie bo reset już był. Mam to samo traci dźwięk i trzeba restartować przez twardy restart...

profile.country.PL.title
wucash666
Użytkownik

Model 85XG8596

Po aktualizacji notoryczne zaniki dzwieku DTS, DD zarówno w aplikacjach KODI czy MediaPlayer jak również w Netflixie. Raz dźwięk jest raz nie ma, znika, wraca - porażka. Chwilowo pomaga restart potem problemy wracają.

Dodatkowo juz dwukrotnie zwieszka totalna na Netflixie po czym aplikacja się sama zamyka.

W sobotę zrobię powrót do ustawień fabrycznych ale nie jestem optymistą.

Kto jeszcze nie robił aktualizacji niech sie poważnie zastanowi bo to jest tragedia. Telewizory za kilkanaście tysięcy a oprogramowania jak do tabletów za pare stówek.... 

profile.country.PL.title
jarek2008
Użytkownik

@wucash666 

U mnie dokładnie to samo TV KD-65XG9505. Nie muszę nic dodawać obajwy 1:1

Jestem po resetach (wyjęcie wtyczki z prądu, jak i dwóch (jakby to miało jakoś pomóc) tzw twardych resetach czyli przywrócenie ustawień fabrycznych. Raz z menu, raz wymuszone przyciskami na TV. Najchętniej wgrałbym jeszcze raz ROM, ale nie da się. 

Po wszystkich operacjach poprawiło się trochę jeśli chodzi o zawieszki, ale problemy z dzwiękiem te same.