anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z Dolby Digital + KDL 9005

profile.country.PL.title
rwalczak71
Poszukiwacz

Problem z Dolby Digital + KDL 9005

Witam serdecznie,

Posiadam od 45dni Sony KDL 9005 i mam problem z dźwiękiem DD+

Niedawno dźwięk DD+ działał a teraz nie ma go wcale albo dopiero jak przełączę na system audio i działa tylko DD bez + . (jest to bardzo wkurzające za każdym razem)

Na Netfliksie działa tylko DD (bez +) ale za każdym razem musze przłączac w Action. Menu na system audio a nie na głośnik. Po drugie jak wyłączę amplituner Marantz NR1509 Tv nie przełącza się automatycznie na głośnik i odwrotnie.

Tv jest podłączony pod ARC HDMI 2.0 i dodatkowo kablem optycznym.

Dodam tylko że w LG SM8600 nie miałem takiego kłopotu zmieniłem na "lepszy" i może Sony pomoże co mam zrobić bo jestem naprawdę zły w tej kwestii.

Licz e zatem na pomoc.

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

rwalczak71

w sprawie problemów z dźwiękiem DD+ skontaktuj się z supportem Sony, który z pewnością rozwiąże Twój problem: https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email?cpint=spt-footer_contact

W przypadku przełączania dźwięku pomiędzy amplitunerem, a głośnikiem TV sprawdź czy masz w ustawieniach włączane automatyczne przełączenie dźwięku.

profile.country.PL.title
miekrzym
Użytkownik

mam ten sam, albo bardzo podobny problem, właśnie wrzuciłem na forum.

liczę na zapowiadaną aktualizację softu w TV

profile.country.PL.title
rwalczak71
Poszukiwacz

miekrzym. mam nadzieje bo zaczynam chyba tracić zaufanie do Sony dla mnie to dziwna sprawa. poza tym system chodzi znacznie wolniej niż w LG sorry ale to Prawda. Sony czy możecie po prostu napisać co mamy zrobić a nie odsyłać do call center ?

profile.country.PL.title
miekrzym
Użytkownik

U mnie w XG9505 system śmiga super szybko, nic się nie zacina i nie zawiesza. Pod tym względem jest zdecydowana poprawa to poprzedniego XE9005

Jedyny kłopot to łączność dd+ z ampli