Podziel się wrażeniami!
Witam,
Po aktualizacji oprogramowania do wersji 9 (PTT1.190515.001.S43.671651) mam problem z aplikacją YT na moim XF9005. Przed aktualizacją wszystko działało prawidłowo. Po aktualizacji zarówno na reklamach jak i na filmikach po ok. 1s pojawia się charakterystyczne koło oznaczające wczytywanie. Problem w tym że dzieje się tak nie za każdym razem. Zdarza się tak w około 60-75% przypadków. Zarówno na reklamach na początku filmów jak i na filmach. Netflix, streaming internetowy i pozostałe apki internetowe działają prawidłowo, internet pociągnięty kablem 100Mb/s.
Działania jakie pojąłem to:
- Reset TV (zarówno przez przytrzymacie włącznika, jak i wyjęcie wtyczki na kilka mninut), nie pomaga
- Odinstalowanie aktualizacji YT 2.13.08 i przywrócenie do 2.10.17 (która na 100% działała prawidłowo przez rok).
- Czyściłem dane, pamięć podręczną, nie pomaga
Pomóżcie bo w 50% oglądam treści z Youtube.
Kolego pozostały Ci tylko ustawienia fabryczne,nic więcej nie wymyślisz.
Zresetuj jeszcze ruter... najlepiej w tym czasie niech TV bezie pozbawiony energii,,, kiedy ruter się załaduje wtedy uruchom TV ... zgaduję, że masz wygenerowany własny klucz API we wtyczce YouTube... zerknij na swoje konto (może być spam) czy nie upomina się o update klucza.
daj znać co pomogło.
Powiem tak. Kilka dni z tą usterką walczę i na chwilę obecną badam sprawę. Sama aplikacja YT działa normalnie, wyszukuje, pokazuje miniaturki, podgląd plików. Można plik przewijać ale za każdym razem po włączeniu play 1s działa i nagle staje (stop klatka). Nie działa prawidłowo tylko odtwarzanie. Nie chcę na razie przywracać ustawień fabrycznych (choć tego nie wykluczam) bo badam temat. Zauważyłem że problem występuje losowo zazwyczaj po nocy, choć nie zawsze.
Reset routera nie pomaga.
Sam reset TV/ wyłączenie zasilania pomaga w 50%.
W 100% (na chwilę obecną) pomaga odinstalowanie aktualizacji + wyczyszczenie danych + reset. Ale ileż można...
Czy są jeszcze jakieś sugestie? Wydaje mi się, że problem jest czysto software'owy. Sam TV zaczyna mnie już irytować. Drugi raz nie wybrałbym już SONY, bo co chwila jakieś zwiechy, resety, problemy. Brat ma Samunga z serii Q80 i wszystko śmiga prawidłowo. Obraz porównując je obok dla zwykłego śmiertelnika nie wygląda wcale gorzej.