anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Rakuten TV na kd-65xg9505

profile.country.PL.title
palmar125
Poszukiwacz

Rakuten TV na kd-65xg9505

Cześć,

Nie mogę znaleźć aplikacji Rakuten.TV na moim TV (kd-65xg9505).

Nie ma w google play, nie można wyszukać.

Czy macie może ten sam problem?

W końcu zainstalowałem z appmirror, jednak po uruchomieniu aplikacji, mówi mi, że Rakuten.TV nie jest dostępny w Polsce. Jest to o tyle dziwne, że na laptopie i na telefonie mam dostęp. Wszystkie urządzenie korzystają z tego samego internetu.

11 ODPOW. 11
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Witam,

przy pierwszym uruchomieniu TV można wybrać możliwość korzystania z Rakuten TV (pojawia się ikonka na samym dole). Jeśli masz problem z uruchomieniem aplikacji, sugeruję skorzystać z instrukcji dostępnej na stronie wsparcia technicznego Rakuten TV i zaktualizować połączenie z internetem. Instrukcja: https://help.rakuten.tv/hc/en-gb/articles/203474531-How-do-I-access-Rakuten-TV-with-my-SONY-Smart-TV...

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
palmar125
Poszukiwacz

Hej. 

Nie mam tej aplikacji. 

Aby się upewnić czy gdzieś mi nie zniknęła, wczoraj zrobiłem przywrócenie do ustawień fabrycznych. Nic się nie pojawiło. 

Nie wiem jakiego modelu dotyczy instrukcja na stronie Rakuten, na pewno nie mojego, nie ma takich opcji. 

profile.country.PL.title
SpawNiaK82
Doradca

Co dopiero kupiłem XH90 i gdzie Rekuten TV ? Mój były LG 2019 posiada a tu wstyd. Zrobicie to w końcu czy Ten tv oddam.

profile.country.PL.title
Michal_1988
Użytkownik

U mnie na xh9096 też nie ma tej apki w sklepie play. Pewnoaci noe mam, ale wydaje mi się że wcześniej była

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Za aplikacje na AndroidTV odpowiadają głównie firmy trzecie. Dlatego musi kierować sprawę do RakutenTV. Tak samo jak np. Netflix dostarcza aplikację na AndroidTV i jest za nią odpowiedzialny.

Pozdrawiam./

profile.country.PL.title
SpawNiaK82
Doradca

Co by nie było to tak samo FILMBOX nie działa oszaleje z tym złomem :slight_smile:

profile.country.PL.title
przemaz
Nowicjusz

Rakuten TV nie jest dostęny w PL na Android TV. Taką dostałem odpowiedź od ich supportu. Zostaje streamowanie z telefonu na TV. Ja póki co tak sobie radzę.

profile.country.PL.title
SpawNiaK82
Doradca

Dokładnie tak samo mi napisali, tylko ja nie będę oglądać z jakiegoś telefonu. To jest dziwne inne firmy mogą mieć i maja a SONY nie , po prostu SONY nie potrafi napisać dogadać się z nimi bo to żadnej problem ANDROID TV. No i tyle.

Adamozz
Nowicjusz

Bzdura . Philips 65oled934 posiada nawet szybki dostęp na raku ten tv a co do wsparcia Sony to przestańcie udawać że coś jest na początku i coś tam coś tam ..... Przestańcie zwodzić swoich klientów udając nieznanego tematu i napiszcie jak jest naprawdę z aplikacją Rakuten TV na  SONY Smart TV Android

Tagi (1)