Podziel się wrażeniami!
Witam
Czy reset do ustawień fabrycznych (często zalecany przy byle problemie) jest w stanie popsuć kalibrację tv i ustawienia obrazu? Mam problem z pilotem tv od xh9096 i sterowaniem dekoderem upc 4k box i prawdopodobnie będzie potrzebny reset do ustawień fabrycznych. Czy po tej operacji mogę stracić ustawienia obrazu po kalibracji? Czytałem gdzieś, że jeśli kalibracja była robiona "profesjonalnie", przez panel serwisowy (oferta z Media Expert) to nie powinno się nic stać (chyba że będzie wymiana części), ale wolę się upewnić. Czy tv trzyma ustawienia obrazu (te dostepnie z poziomu pilota) w systemie czy trzeba je gdzies zapamietac przed resetem?
Pozdrawiam
Witam,
reset do ustawień fabrycznych usuwa wszelkie zmiany wprowadzone przez użytkownika, również ustawienia obrazu. Przed wykonaniem resetu, warto zapisać sobie dane ustawień (jasność, kontrast, kolor, balans bieli itd), aby łatwo przywrócić preferowane warunki.
Pozdrawiam
było by iście wspaniale gdyby była możliwość zrobienia kopii zapasowej ustawień takich jak wyżej - a tak to zabawa w odtwarzanie co się pamięta lub zapisywanie gdzieś - no jak dla mnie to oczywistością jest ze kopia by mogła być zapisana do pliku XML czy innego.