Podziel się wrażeniami!
Hej
Oddałem Sony 65x95j i czekam na recenzje miniledów od philipsa nie wykluczam jednak powrotu do modelu który oddałem i teraz pytanie czy można uzyskać rozszerzoną 5 letnią gwarancje producenta kupując tv w innym sklepie niż sony center? ewentualnie czy po zakupie tv w innym sklepie można dokupić rozszerzenie gwarancji w Sony Center? nie chce robić z siebie głupka zamawiając jeszcze raz tv który oddałem w tym samym sklepie i tłumaczyć się że zwróciłem go ze względu na spory DSE i zaciemnienia w rogach ekranu wydaje mi się że kupując w innym sklepie rozszerzoną gwarancje dostanę coś w stylu dodatkowego ubezpieczenia do kwoty x a nie przedłużoną o 3 lata gwarancje producenta tak jak w sony centre.
Z góry dzięki za pomoc.
W elektro marketach jest taka gwarancja, ale z tego co się orientuję to też odbywa się na zasadzie ubezpieczenia, a gwarantem jest ubezpieczyciel, w najlepszym wypadku sklep. Zdarzają się też amortyzację w takich umowach. Trzeba się przejść/poczytać i zorientować bo to się często zmienia (zasady).
Czyli najlepiej znowu kupić w Sony Center?:D