Podziel się wrażeniami!
Kupiłem w końcu TV moich marzeń (tak mi się wydawało), ale w związku z problemami które mnie spotkały jestem wkurzony na Sony i jego produkt.
1) TV stoi 10m od routera. Zalecane kanały sieci to Auto, 1,6,11. Na pierwszych dwóch mam po 20Mbit/s na smartfonie a na Tv niecały 1Mbit/s !!! Skutkuje to brakiem możłiwości oglądania filmów z platform VOD oraz youtube. Co z tego, że są jak mi albo nie działa film, albo buforuje się co 3s ?
2) TV źle współpracuje z modułem CAM Multimedii. Blokad rodzicielskiej na module nie mam, a sortowanie list kanałów trwa kilka godzin. Przy próbie załączenia np. TVP2 wyskakuje informacja , że program jest zakodowany, a oczywiście mam do niego dostęp w abonamencie. Chcąc zmienić kanały co 1, przełącza mi od razu kilka. Włączjąc TV na liście cyfrowej (DVB-C) wrzuca listę analogową.
Ponadto nie mogę ustawić dwóch list cyfrowych, tylko albo naziemna, albo kablowa.
Pomocy Panowie i Panie. SONY strasznie mnie zawiodło.
Te zalecane kanały to przez kogo? Pobierz na telefon apk WiFi Analizer i sprawdź czy kanały nie nadchodzą na siebie symetrycznie z inną siecią np sąsiadów. Po drugie im więcej urządzeń w danej sieci na kanale tym sygnał się rozkłada. Co do cam nie pomogę. Co do zawodu,to wejdź na ryjbook np Samsunga i poczytaj komentarze 🙂
Pozdro.
Ponadto nie mogę ustawić dwóch list cyfrowych, tylko albo naziemna, albo kablowa
Tak poprostu jest i nie tylko w tv sony.
Jeśli chodzi o sortowanie kanałów nalepiej użyć SonyEditor - do pobranie z niemieckiej strony sony, a tu na forum jest o tym wątek.
Co do modułu to sprawdz czy masz najnowsze oprogramowanie w tv. (dla formalności przypomnę że powinno się najpierw wyszukać kanały, a potem dopiero podłączyć maduł)
Zalecane kanały wg. FAQ Sony.
Oprogramowanie najnowsze z lipca.
Ja wyszukałem kanały mając już włożony moduł.
Jakie znaczenie ma kolejnosć, czy najpierw włożę, czy najpierw wyszukam?