Podziel się wrażeniami!
Witajcie
Na początku muszę powiedzieć że strasznie rozczarowało mnie podejście serwisu sony do mojej sprawy telewizor jest 2 tygodnie po gwarancji a oni już olali mój problem i nawet nie wyślą technika tylko każą mi przyjechać z 49 calowym TV 100km mimo tego że problem występował już wcześniej no ale taki life
Po aktualizacji do 7.0 telewizor zaczą wyrzucać mnie po 10-20 minutach z aplikacji do ekranu głównego lub do hdm1 przywróciłem ustawienia fabryczne mam zainstalowane tylko apliikacje bezpośrednio z google play i to nic nie dało a od czasu kiedy mamy normalnego tvn playera to to naprawde wkurza..... model 49x8309c ma ktoś jakiś pomysł czy mogę tylko czekać i modlić się o jakąś aktualizacje?
Spróbuj wyczyścić sobie cache wszystkich aplikacji, był wątek na forum opisujący, jak to zrobić.
Witam,
Tak jak wspomniał @TomTheMenace spróbuj wyczyścić cache.
HOME - Ustawienia - Pamięć i resetowanie - Wewnętrzna pamięć współdzielona - Dane w pamięci podręcznej. Przywrócenie telewizora do ustawień fabrycznych nie czyści pamięci podręcznej.
Pozdrawiam
Niestety nie pomogło to co dziwne to fakt że aplikacja "zostaje" w menu wielozadaniowości tyle że mnie z niej wyrzuca do hdmi
Ktoś ma jeszccze jakiś pomysł? problem wygląda na typowo softwarowy ale boje się że telewizory z 2015 oreo już nie dostaną........
@_Artek_ Dzisiaj jest do pobrania nowe oprogramowanie dla telewizorów z 2017 i niektórych z 2016 roku. Zaledwie dwa miesiące od poprzedniego. Może z pozostałymi z 2016 roku i Twój otrzyma nowe oprogramowanie. Dotychczas zawsze tak dzielono oprogramowanie.
Czy masz podłączone jakieś urządzenie pod HDMI1 ? Jeśli tak, czy możesz je odłączyć i sprawdzić, czy problem będzie nadal występował?
pod HDMI 1 jest podłączony amplituner do którego podłączone są 3 urządzenia dekoder CP ps4 i apple TV natomiast problem jest ewidentnie po stronie tv bo jak mnie wywala z aplikacji to mój amplituner nie przełącza źródła dzwięku na hdmi tylko zostaje na av jak wyłącze ampituner i wszystkie urzadzenia hdmi to aplikacje wywala do ekranu głównego co prawda aplikacje działają trochę dłużej alye może to przypadek...... albo problem jest softowy albo procesor w TV już nie wyrabia........
Spróbuj fizycznie odłączyć kabel HDMI od TV i sprawdź, czy "czysty" TV będzie reagował tak, jak poprzednio. A tak swoją drogą ampli powinien być podłączony do złącza HDMI z kanałem zwrotnym ARC (bodajże HDMI 3)
ok spróbuje ale wątpie czy to coś da bo jak wyłączałem amplituner to też wywalało co do podłączenia to wydaje mi się że w moim modelu 4k 60/fps wspiera tylko hdmi 1 stąd takie podłączenie optykiem i hdmi 1 ale dzięki za pro tip teraz wyjeżdźam na tydzień ale wróce potestuje i dam znać
Hej
Wróciłem z urlopu i przeprowadziłem kilka testów okazało się że jeżeli wyłącze dekoder to aplikacje dzisłają normalnie czyli wygląda na to że coś "wymusza" przełączenie na aktywne źródło HDMI tylko teraz pytanie czy to telewizor czy amplituner czy np dekoder cp.........
Gdzieś w necie przeczytałem że takie samoczynne przełączanie źródła może wyskazywać na uszkodzenie kabla hdmi ale ile w tym prawdy to nie wiem......
ps. pozbyłem się optyka na rzecz hdmi arc fakt jeden kabel mniej ale mi akurat kable nie przeszkadzają bardziej interesuje mnie różnica w jakości dzwięku czy ktoś by mógł napisać coś więcej na ten temat? i co w końcu daje ten ulepszony format hdmi opcjach w tv sony skoro ten model nie ma hdr?