anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony androidTV KD-49XD7005 - gubi programy, miesza programy z modułem CAM Multimedia Polska

profile.country.PL.title
tommyfp
Użytkownik

Sony androidTV KD-49XD7005 - gubi programy, miesza programy z modułem CAM Multimedia Polska

Witam

2 miesiące temu kupiłem telewizor sony KD-49XD7005. Od jakiegoś miesiąca mam z nim problem. Posiadam telewizję kablową z modułem Cl z sieci Multimedia. Użyłem funkcji automatycznego szybkiego wyszukiwania programów, po czym stworzyłem własną listę kanałów. Od jakiegoś miesiąca programy na liście same się przesuwają, tworzą się duplikaty, czasami pozycje puste (nie ma ani nazwy programu ani komunikatu o braku usługi). Co może być przyczyną problemu? Na początku myślałem że zakłucenia od innych kabli zatem wymieniłem kabel antenowy na droższy z lepszym ekranowaniem. Niestety to nie pomogło. Problem ten powtarza się co jakieś 3-6 dni. Ustawię swoją liste, a po tym czasie zawsze kilka programów samemu się przestawi. Dodam jeszcze że jest wgrana najnowsza wersja oprogramowania Android.

Proszę o pomoc jeśli ktoś wie jak rozwiązać ten problem i co może być przyczyną.
Pozdrawiam Tomek

12 ODPOW. 12
profile.country.PL.title
XEandi
Poszukiwacz

Przepraszam ż dopiero teraz się odzywam ale zdrowie trochę mnie przystopowało w codziennych czynnościach , ale wracając do tematumam Moduł CI 02 czyli bez + Polsatu . Zastanawiam się nad wymianą na nowszą wersję ponieważ ten wariant czyli 02 ma kłopot z dekodowaniem kanałów BBC Lifestyle HD , BBC Brit HD i na 100% jest to wina Modułu . Zainstalowałem od kolegi Moduł ..05 i żadnych problemów z odbiorem w/w kanałów nie ma. Problem ; ze znikającymi kanałami ; jest raczej w 100% po stronie TV Sony ponieważ ten sam Moduł na TV LG w przeciągu 3 tygodni nie wystąpił , a na xe 9005 w przeciągu 8 dni dwa razy mnie zdenerwował... 

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@XEandiNa stronie 16 tego forum masz opisany problem modułu cyfrowy polsat z dekodowaniem kanałów BBC Brit HD i innych z tej częstotliwości.Pomogła wymiana modułu na nowszy.

profile.country.PL.title
XEandi
Poszukiwacz

Witam

O tej przypadłości wiem dokładnie dotyczy to trzech kanałów i problemy są na module Ci bez Plusa z CI+ wszystko działa. Tu jednak jest inny problem i nie ma na to wpływu czy mam moduł CI czy CI + Ponownie przed 4 dniami miałem wykasowania z ustawionej przez edycję kanałów niektórych pozycji kanałów . Może coś dobrego z tym problemem zrobi nowa wersja oprogramowania chociaż jestem pesymista w tym zagadnieniu .