anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Bravia KD-55X8509C po aktualizacji nie można wejść do głównego menu (HOME)

ROZWIĄZANE
GrabinX
Poszukiwacz

Sony Bravia KD-55X8509C po aktualizacji nie można wejść do głównego menu (HOME)

Po aktualizacji raz zadziałał tylko przycisk HOME teraz nie jestem w stanie wejść do ustawień i aktywować ustawień fabrycznych.

Netflix działa bez zarzutu. Wejścia mogę zmieniać bez problemu. W sumie działa wszystko tylko nie mam dostępu do podstawowego menu Androida.

W momencie wciśnięcia klawisz HOME na pilocie obraz się przyciemnia i nic się nie dzieje.

Reset twardy i miękki nic nie dały.

Może ktoś coś mi podpowie.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
GrabinX
Poszukiwacz

Soft Reset nic nie daje.

Jeśli chodzi o instrukcję przywracania ustawień fabrycznych to może by była przydatna gdyby działał przycisk Home ale w tej sytuacji...

I tak, żeby nie naparzać pustymi postami opowiem jak mi się udało doprowadzić do przywrucenia ustawień fabrycznych.

Zauważyłem że oglądając coś ze źródła HDMI po wciśnięciu na pilocie przycisku TITLE LIST pojawia się komunikat "Funkcja niedostępna" po zamknięciu którego jest szansa że "wyrzuci" nas do głównego menu Androida. 

Dalej zgodnie z kolegi instrukcją można wejść do ustawień znaleźć idpowiednią opcje i zrestartować telewizor po czym, i tu puenta, wszystko działa jak trzeba.

Może się przydażyć że wcześniej oglądaliśmy (tak jak w moim przypadku) Netflix i po zamknięciu komunikatu wraca do Netflixa. Proponuje POWER OFF i ON i wtedy źródło HDMI -> przycisk TITLE LIST -> Ustawienia -> reset.

Powodzenia

Pozdarwiam

PS. Dzisiaj dostałem maila w którym sony chce zabrać mój TV do serwisu bo podobno nie mają sposobu abym sam rozwiązał problem. 🙂

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Dziękujemy za wiadomość. Przekazaliśmy Twoje pytanie naszemu zespołowi trenerskiemu. 

Wrócimy z odpowiedzią możliwie jak najszybciej.

Pozdrawiamy,

Zespół Sony

bartus885
Poszukiwacz

Witam,

posiadam ten sam problem co kolego na TV Sony KDL-65W855C. Jest to strasznie irytujące ponieważ nie można weźć do najważniejszych funkcji telewizora. Bardzo posiłbym o pomoc, jak to rozwiązać...

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

bartus885 napisali:

Witam,

posiadam ten sam problem co kolego na TV Sony KDL-65W855C. Jest to strasznie irytujące ponieważ nie można weźć do najważniejszych funkcji telewizora. Bardzo posiłbym o pomoc, jak to rozwiązać...

Pozdrawiam

Czy wykonywałeś reset telewizora?

Soft reset 5s przycisk on/off

Jeśli Soft reset nie przyniesie oczeiwanych skutków, proszę zastosować się do instrukcji przyracania TV do ustawień fabrycznych:
http://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/31383/~/w-jaki-spos%C3%B3b-przyw...

GrabinX
Poszukiwacz

Soft Reset nic nie daje.

Jeśli chodzi o instrukcję przywracania ustawień fabrycznych to może by była przydatna gdyby działał przycisk Home ale w tej sytuacji...

I tak, żeby nie naparzać pustymi postami opowiem jak mi się udało doprowadzić do przywrucenia ustawień fabrycznych.

Zauważyłem że oglądając coś ze źródła HDMI po wciśnięciu na pilocie przycisku TITLE LIST pojawia się komunikat "Funkcja niedostępna" po zamknięciu którego jest szansa że "wyrzuci" nas do głównego menu Androida. 

Dalej zgodnie z kolegi instrukcją można wejść do ustawień znaleźć idpowiednią opcje i zrestartować telewizor po czym, i tu puenta, wszystko działa jak trzeba.

Może się przydażyć że wcześniej oglądaliśmy (tak jak w moim przypadku) Netflix i po zamknięciu komunikatu wraca do Netflixa. Proponuje POWER OFF i ON i wtedy źródło HDMI -> przycisk TITLE LIST -> Ustawienia -> reset.

Powodzenia

Pozdarwiam

PS. Dzisiaj dostałem maila w którym sony chce zabrać mój TV do serwisu bo podobno nie mają sposobu abym sam rozwiązał problem. 🙂

bartus885
Poszukiwacz

Wielkie dzięki za podpowiedź z tym TITLE LIST, jakoś udało mi sie wesc do głownego menu andoida i po przywruceniu ustawień fabrycznych przycisk HOME dział już normalnie;). Ciekawe dlaczego u Ciebie GrabinX to nie pomogło, bo tym sposobem formatowania przytrzymujac trzałkę w górę i naciskając on/off nie dało się u mnie zrobić Resetu... tak, żę jeszcze raz dzięki za pomoc i życzę żeby Tobie też się udało jak najszybciej to naprawić;)

Pozdrawiam

Powodzenia

GrabinX
Poszukiwacz

Ten mój PS to była ironia. Właśnie tak jak napisałem udało mi się naprawić TV mimo,  że Sony stwierdziło,  że to niemożliwe. Miałem szczęście 😉

bartus885
Poszukiwacz

To ładnie się wkręciłem;) Jeszcze raz dzięki i wszystkiego dobrego...

Pozdro