anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony KD-49XD7005 - HDR

profile.country.PL.title
Slixuu
Poszukiwacz

Sony KD-49XD7005 - HDR

Dzień dobry,

posiadam pewien problem z moim tv , którego nie potrafię przeskoczyć. Mianowicie nie potrafię włączyć trybu HDR przy puszczaniu filmu z pendrive. Jestem pewien że film jest nagrany i przygotowany w formacie hdr, a mimo to telewizor sam się w ten tryb nie przełącza. 

Co mogę w tym temacie zrobić? Proszę o pomoc. 

Dodam że tryb hdr pomyślnie sam się uruchamia podczas grania na ps4 oraz oglądania treści hdr z netflixa. 

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

najprościej Action menu Tryb obrazu na samym dole tryb HDR swoją drogą mam film jakiś na pendrive z HDR i załacza się sam na wbudowanym odtwarzaczu

profile.country.PL.title
Slixuu
Poszukiwacz

Niestety w tym modelu nie ma takiej opcji w action menu w obrazie :), mogę nawet jutro zdjęcie podesłać

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

A nie masz ustawień obrazu żywy standardowy itd na końcu jest HDR w home ustawienia ekran obraz

profile.country.PL.title
Slixuu
Poszukiwacz

Ustawienia mam, ale nie ma w nich opcji HDR. Nawet jak mam ze źródła włączone hdr to i tak w tamtych opcjach tego nie ma. Dodam że do oglądania filmów korzystam z opcji kino pro. 

profile.country.PL.title
Slixuu
Poszukiwacz

czy ktoś z supportu sony mógłby pomóc?

profile.country.PL.title
Barbara_K
Moderator

Witajcie,

Post został zgłoszony do supportu. Poniżej odpowiedź:

Technologia HDR jest obecnie obsługiwana przez szereg źródeł treści:

1. Strumieniowa transmisja przez Internet: aplikacje takie jak Netflix, czy Amazon Video (dostępność tych treści zależy od kraju).
2. Odtwarzacze Blu-ray Disc 4K UHD.
3. Systemy PS4/PS4 Pro i inne konsole.

Z powyższych danych wynika, że sygnał HDR nie jest obsługiwany przez porty USB.

Pozdrawiam,

Barbara_K

profile.country.PL.title
Slixuu
Poszukiwacz

Dzień dobry,

Pani Barbaro, proszę przekazać kolegom że chyba nie wiedzą o czym mówią. Znalazłem inne nagranie, najwidoczniej lepiej wykonane i film jest odtwarzany w treści HDR. Telewizor go automatycznie wykrył i sam przeszedł na ten tryb.