Podziel się wrażeniami!
Jak w temacie.
TV losowo samoczynnie się wyłącza (tak jakby go ktoś wyłączył z pilota) , nie ma znaczenia źródło. Do tv podpięty jest X1X, dekoder TV i TV Box. Kable HDMI wymienione na nowe zgodne w 100% z HDMI 2.0 (wykluczam uszkodzenie, nie jest możliwe żeby padły 3 jednocześnie).
Jak to sie dzieje:
- ogladamy TV czy film z TV box'a lub gramy na konsoli i w pewnym momencie następuje wyłączenie, żadnych komunikatów, kompletnie nic. Później normalnie TV można włączyć i oglądać dalej.
Ktoś przerabiał taki temat.
Nie będe resetował TV bo później w tym badziewiu trzeba od nowa wszystko ustawiać. Celowo pisze badziewie bo sprawę exportu ustawień do pliku ciężko programistom sony ogarnąć.
Pozdrawiam
Kriss
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Nie wiem co mają, ale jak się okazuje mają, to nie jest odosobniony przypadek. Ja też tak miałem i nie jedna osoba z tego forum.
Siemka Spróbuj wymienić baterie w pilocie na nowe
@marcinor ty tak na poważnie To pilot od TV żyje własnym życiem ? Jeśli to jest przyczyną to coraz bardziej dochodzę do wniosku, że SONY to.....
Co mają baterie w pilocie do restartu TV jeżeli już to wyłaczyłoby TV a nie restartowało go jak po zaniku zasilania u mnie baterie mają 90% a TV 3 dni temu zrobił restart tak sam z siebie.
Baterie mam nowe a telewizor dalej się samoczynnie wyłącza.