Podziel się wrażeniami!
Witam
Kupiłem ten telewizar jak w temacie , po podłączeniu do ps4 pro i ustawieniu opciji motionflow na płynne i tryb kliszy na duży co daje naprawdę fajny efekt płynności w grach a w telewizji rodzaj nazwijmy to teatru, z tym że powoduje to taką poświatę na postaci pierwszoplanowej , radarze w rogu gry lub samochodu np w gta i gubi tak jakby grafikę (lekko znika i pojawia śię zazanczam tylko przy ruszaniu kamerą nie cały czas) , po zmienianiu opcji tryb kliszy średni lub mały spada płynność ekranu a ta poświata nieznacznie spada dopiero po wyłączeniu tej opcji poświata znika ale za to nie ma płynności . i Dlaczego ps4 pro nadaje tylkow 60 hz. W telewizji jest tak samo po co jest ta opcja płynnego obrazu skoro nie działa poprawnie a już tym bardzie z PS4 Pro czy wyjdzie może jakaś aktualizacja na ten problem ?
Dziękuję za pomoc
Witaj,
Skontaktowaliśmy się w Twojej sprawie z pomocą techniczną i otrzymaliśmy informację, że w kwestii aktualizacji powinieneś się zapoznać z poniższym linkiem:
https://www.sony.pl/electronics/support/downloads/00014882
Po przeprowadzonej aktualizacji zaleca się przywrócenie ustawień fabrycznych na telewizorze:
1. Wybieramy Home na pilocie.
2. Ustawienia.
3. Pamięć i resetowanie.
4. Przywróć ustawienia fabryczne.
5. Wymaż wszystko.
6. Potwierdzamy.
http://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/72534/kw/
Proszę także o doprecyzowanie, czy wspomniany problem występuje też na innych źródłach obrazu.
Pozdrawiam serdecznie,
Barbara_K
Witam
Zrobiłem aktualizację , przywróciłem ustawienia fabryczne następnie sprawdziłem stan aktualizacji jest najnowsza uruchomiłem ps4 pro i zmieniłem tylko opcje motionflow na płynne i tryb kliszy na duży aby mieć płynny obraz i niestety dalej ten sam problem przykładowe gry to dragonage i gta 5 oraz wiedźmin są to starsze gry myślałem że to jest problem ale przy włączeniu fify 18 na tym trybie powoduje taki sam problem np migotanie piłki, w innych grach jest to przykładowo postać obok jej koturu powstaje rozmycie im jaśniej tym bardziej to widać (napiszę to trochę po dziecięcemu mamy przykładowo postać z mieczem nad jej głową ,po obracaniu kamery obok postaci powstaje rozmycie a ten miecz górna część znika pojawia się w grze gta 5 postać zachowuje się tak samo z tym że głowa połowicznie szybko znika i pojawia się ) tak jakby tv nie radził sobie z odświeżaniem. Sprawdzałem na każdym wejściu hdmi i na 3 rożnych kablach. Dziwi mnie to że nie współpracuje dobrze ten tv z PS4 pro chyba że nie testowaliście tego produktu z ps4 :)a najbardziej chodzi mi o to ps4 po to kupiłem telewizor . W telewizji która nadaje co prawda w 1080 jest problem taki że szybsze poruszanie rękami czy czymkolwiek powoduję delikatny poślizg coś jak postać Flash za słabe odświeżanie a niby ma 100 hz . Telewizji i tak nie oglądam w tym trybie bo to dziwnie wygląda chodzi mi o to ps4.
Najłatwiej byłbo by to pokazać jeśli dział techniczny ma możliwość niech podłączy ps4 pro i ustawi ten tryb i zobaczy o co mi chodzi. Dziękuję.
Czy Sony może powiedzieć dlaczego to nie działa ,mi się wydaję że jest to po prostu nie dopracowane , MAM REKLAMOWAĆ TEN TV.
Witaj opti-x,
w zaistniałej sytuacji zalecamy przekazanie telewizora do diagnozy w autoryzowanym serwisie Sony.
Poniżej, link do rejestracji:
http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Repair/BookRepairForm
Dziękuję i pozdrawiam,
Agnieszka_J
Wszystkie konsole maja odswiezanie 60 herców. Czy xbox one x czy ps4 pro wszsytkie maja 60 hrz. Dlaczego nie używasz trybu gra tylko włączasz funkcje które zwiększają lag? Ja tez gram na Prosiaku i mam wszystko na OFF. Sam tryb gra wyłącza wszystkie te badziewne funkcje.