Podziel się wrażeniami!
mam problem z odtworzeniem plików video z dysku zewnetrznego, pliki sa w formacie mkv w rozdzielczosci 4k H264 a audio truehd 7.1 i tu jest problem z audio bo obraz pieknie odtwarza tylko bez dzwieku. czy sony wyda jakas aktualizacje o poprawienie tego? czy mozna wgrac jakies kodeki do tv? mam zestaw kina domowego sony z bluray ale on tez nie otwiera plyt ultrahd a na nowy odtwarzacz narazie mi szkoda wydawac kasy. Pomocy!!!
Hmmm znaczy nie masz w ogóle dźwięku ? Po pierwsze w ustawieniach dźwięku zmień na System audio (nie wpływa na dźwięk z głośników TV a do amplitunera wysyła wielokanałowo).Na początku napisz jak chcesz osiągnąć 7.1 ? Bo w jednym miejscu piszesz o dysku potem o płycie.Jeżeli masz film jak piszesz na dysku to połącz TV przez optical minus tego połączenia to dźwięk 5.1 DTS (max nie uzyskasz 7.1 i nic powyżej DTS każdy dźwięk powinien być "zrobiony" do 5.1) użyj wbudowanego odtwarzacza video z TV.Jednak dźwięk z głośników TV powinien być w stereo a piszesz ,że nie ma nic nie spotkałem się u siebie jeszcze z ciszą zawsze coś było słychać nawet filmy z HD Master były słyszalne. Możesz jeszcze pokombinować HDMI ARC z dźwiękiem wielokanałowym.