Podziel się wrażeniami!
Prawda jest taka, że sklep bez ekspertyzy serwisu nic nie zrobi bo my tak chcemy. A po rozmowie z serwisantem otrzymałem informację, że to co u mnie występuje nie będzie uznane za wadę ani naprawiane. Telewizor pojedzie na serwis tylko po to żeby go opisali bo szef serwisu wręcz nie chce słyszeć o plamach przebarwieniach na ekranie. Niby w gwarancji jest opisane, że te telewizory tak mają. Niestety jest adnotacja tylko o tym, że mogą wystąpić czarne kropki lub białe plamki nie plamy i przebarwienia a to duża różnica. Więc mam gdzieś taki serwis. Obawiam się, że mógłby wrócić tylko w gorszym stanie. Dlaczego tak się traktuje klientów? Nie jestem sam proszę poczytać co wyprawiają serwisy. I jeszcze jedno zostałem poinformowany, że telewizor może tak jeździć sobie i mu leci gwarancja której nikt nie wydłuży. Coś jeszcze ma sony do powiedzenia? Nie macie żadnych standardów. Nie liczy się klient. Jutro idę wycofać reklamację z opisem tego co tutaj. Pozdrawiam zawiedzionych produktami sony
Kilkukrotnie powtarzano tutaj by udać się do sklepu na wymianę sprzętu, nie wymaga to żadnej ekspertyzy serwisu i każdemu konsumentowi takie prawo przysługuję. Nie zastosowałeś się do instrukcj i pewnie przespałeś termin zwrotu/wymiany który zazwyczaj wynosi 14-30 dni. Wystarczyło zabrać telewizor do sklepu i powiedzieć, że ma wadę i chcesz go wymienić na nowy albo prosisz o zwrot gotówki i kupujesz go gdzie indziej. Tak jak mówiłem, wadliwe sztuki się trafiają, po 6 dniach od zakupu nie idzie się ze sprzętem do serwisu tylko do punktu sprzedaży.
Mój 55xf9005 2x był w serwisie i te same usterki które zgłaszałem wystąpiły po 2 dniach.
Po 2gim serwisie tv wrócił z adnotacją „Sprawdzenie i wielogodzinne testy funkcjonalne w serwisie nie potwierdziły zgłaszanych symptomów, TV sprawny.” Komedia jednym słowem. Wysłałem im nawet filmy z momentami występowania usterki a i tak uznali, że jest sprawny.
Serwis Sony to porażka.
"Telewizor XF9005 jest jednym z najlepiej ocenianych telewizorów LCD na rynku", mój tv aktualnie 3ci raz w serwisie, od 21.02 nie potrafią go naprawić
Cześć @raddek1
Przykro nam,że masz problemy z naszym sprzętem. Jeśli możesz podać więcej szczegółów, w tym numer sprawy w serwisie, postaramy się to sprawdzić.
Pozdrawiam, Agnieszka_J
1sza reklamacja: PL832237 17.10.2019 wymieniony moduł podczerwieni HIR oraz kontroler obrazu T-Con + aktualizacja oprogramowania.
2ga reklamacja: PL807331 30.10.2019, info z serwisu: „Sprawdzenie i wielogodzinne testy funkcjonalne w serwisie nie potwierdziły zgłaszanych symptomów, TV sprawny.”
3cia reklamacja:PL409630 od 21.02.2020 w serwisie, dopiero jutro dostanę tv z powrotem
Przy każdym razem podawałem te same usterki:problemy z włączaniem pilotem i z guzika w tv, poziome linie, samoczynne wyłączanie, przekazywałem zdjęcia i filmy bezpośrednio do serwisu.
Telewizor mam nie całe 8 miesięcy a w serwisie spędził ze 2 miesiące, doliczając jeszcze ciągłe awarie to nie wiem czy udało mi się korzystać z niego więcej niż 4mc.
Ja bym nie oddawał do serwisu , tylko od razu do sklepu i zwrot kasy
Zrobiłbym tak gdybym był na miejscu, niestety musiałem załatwić sprawę przez internet, nie miał mi kto odkręcić tv od ściany i spakować do pudła, no i nie podejrzewałem, że będą takie jaja.
Zawitałem do klubu reklamacyjnego Sony
Niestety u mnie po 2 miesiącach od zakupu wystąpiła czarna plama na dole ekranu a aktualnie po odebraniu od serwisu rogi przyciemniły się i wystąpiły 3 martwe piksele, których wcześniej nie było. Niestety serwis nie widzi problemu i twierdzi, że telewizor tak ma. A sprzedawca, który jest też głównym importerem odrzuca rękojmie jak i gwarancje. Brakiem VRR też się nie przejmuje, a telewizor głównie do tego był kupowany. Tak zawiedziony produktem, serwisem i podejściem do klienta dawno nie byłem ze strony samego Sony jak i ich głównego sprzedawcy SC.
TV: KE65XH9005BAEP.