Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich . na początku listopada kupiłem tv kd49xd7005 po 15 dniach zauważyłem że 1 piksel jest nie czynny i świeci na czerwono . Zgłosiłem sprawę do centrum sony ale po całej procedurze pani poinformowała mnie że taki 1 piksel mieści się w polityce sony i gwarancji nie uznają . na moje pytanie ile takich pikseli tv musi posiadać dostałem info że to tajemnica i polityka prywatnoiści sony . Potencjalni klienci sony sprawdzajcie przed zapłatą wyświetlacze bo potem sony da wam kopa . Teraz wiem że jak na początku byłem zadowolony z tego tv to teraz już nikomu nie polecę sony . Sony wsytawia matryce od LG i ta firma w przeciwieństwie od sony zyskuje w moich oczach , choćby akcją że nie czynne piksele to ich punkt honoru . Ciekawe co będzie za rok ? czy sony w razie awari w ogóle uwzględni gwarancję ?czy to prawda że sony zleca montaż tv , ps itd firmie zewnętrznej foxconn na słowacji? czytałem artykuł ( chyba komputer świat) że to prawda . Mogłem jednak kupić samsunga lub LG .Pozdrawiam
Witaj
Jeżeli jesteś pewny,że świeci tylko kolor czerwony to nie jest martwy piksel tylko subpiksel.
Nie odpuszczaj bo w takim przypadku wymienia się matrycę.Wiadomo że ze względów technicznych Sony matryc nie wymienia więc należy Ci się nowy telewizor.
Misiek 1955