anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony KD85-ZG9 brak możliwości odtwarzania 8K z You Tube

profile.country.PL.title
Deimos77
Poszukiwacz

Sony KD85-ZG9 brak możliwości odtwarzania 8K z You Tube

Założyłem osobny wątek, bo na poprzednie pytania Ekspert Sony jakoś nie odpowiedział. To może tutaj się odważy.

Czyli pierwszy problem jak w temacie. Następny problem to w aplikacji HBO GO brak opcji Live z trzema kanałami ( w TV LG  za 4 tys.nie mam tego problemu, a w Sony za 40 tys. jest problem). Dalej brak aplikacji Rakuten TV. Oczywiście próbowałem poprzez przeglądarkę, ale przeglądarka w sony słabiutka oparta na linuxie i nie wspiera flasha, czyli nici z oglądania.

Interesuje mnie jak i kiedy Sony naprawi te problemy?

11 ODPOW. 11
profile.country.PL.title
maria1003
Użytkownik

HBO GO na android tv nie było i raczej nie będzie 3 kanałów live.Pretensje raczej należałoby złożyć do HBO bo oni odpowiadają za aplikację,chociaż jest to dziwne bo na telefon czy tablet dostęp do 3 progr.HBO jest.Co do LG to inny system.Posiadam od 2015 roku Sony Android TV,a od zeszłego AG 9 i niestety tych programów nie ma w HBO GO.Pozdrawiam

profile.country.PL.title
maria1003
Użytkownik

Co do przeglądarki można sobie zainstalować np.Puffin browser lub Firefox dobrze się sprawdzają a do oglądania filmów tylko Kodi.Po zainstalowaniu kilku wtyczek masz praktycznie wszystko włącznie z Ńetflixem.

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@Deimos77  Na YT masz wiele filmików o instalacji aplikacji ze sklepu google i spoza tego sklepu.

profile.country.PL.title
Deimos77
Poszukiwacz

Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Spróbuję zacząć od zmiany przeglądarki.

Ciekawe czy Ekspert Sony odezwie się w sprawie odtwarzania 8K z You Tube?

profile.country.PL.title
Deimos77
Poszukiwacz

Ok, a czy po instalacji Kodi - będę mógł odpalić Rakuten TV?

profile.country.PL.title
marcinor
Doradca

mario1003

Można ściągnąć aplikację HBO GO , lub HBO GO Tablet i zainstalować na TV i będzie działać.

profile.country.PL.title
maria1003
Użytkownik

Na kodi narazie nie obejrzysz Rakuten TV, chociaż filmy które w nim są obejrzysz w dodatku Fanfilm.Przy kupnie mojego Sony AG 9 dostałem też Voucher na Rakuten.Jedyna opcja zainstalować na telefonie i castować na TV,sprawdza się dobrze.Dziwne podejście Rakuten,że dają aplikacje tylko na smartfony i tablety android,a Android tv,nie.Niektóre Marki tv jak LG mają dostęp do tej apk,ale to inny system.

profile.country.PL.title
Deimos77
Poszukiwacz

k.

Na szczęście pokazał mi się Rakuten TV na przystawce Apple TV4K, więc się muszę tu trochę pobawić i poustawiać...

profile.country.PL.title
Deimos77
Poszukiwacz

Za wcześnie się cieszyłem, bo na razie Rakuten TV na Apple TV4K jest tylko w wersji hiszpańskiej...