anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SOny XD9305 55" - po restarcie telewizora internet nie łączy automatycznie na WIFI

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
ajtee91
Użytkownik

SOny XD9305 55" - po restarcie telewizora internet nie łączy automatycznie na WIFI

Cześć,

W moim TV zauważyłem po pół roku problem, że po restarcie telewizora to znaczy przytrzymaniu przycisku Power lub wyłączeniu z zasilania na chwilę brak połączenia sieci WIFI.

Po restarcie nie łączy mi w ogóle z moją siecią 5 GHz, tylko najpierw muszę połączyć się na moją sieć 2,4 GHz, by potem przełączyć się na 5 GHz i wtedy normalnie to działa.

Robiłem restart do ustawień fabrycznych nie pomogło. Dodam, że widzi te sieci od razu.

Wygląda mi to na software problem. TV również połączył się z siecią WIFI 5 GHz po resecie do ustawień fabrcznych, ale potem jak zrobiłem restart TV po raz kolejny to znowu nie połączył się z siecią 5 GHz i musiałem powtózyć manewr z połączeniem się z siecią 2,4 GHz i następnie połączenie się z siecią 5 GHz. Mój router to ASUS RT-AC68U. Mam w nim najnowszy firmware. Sygnały do TV również są pełne lub prawie pełne.

Mam najnowsze oprogramowanie w TV również zainstalowane.

Czym to jest spowodowane? Jak z tym sobie poradzić? Wcześniej było ok. W momencie gdy normalnie wyłącze TV i włącze ponownie internet działa od razu. Chodzi mi o ten tryb Standby.

Pozdrawiam.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
ajtee91
Użytkownik

Zmieniłem SSID i kanał WiFi dla sieci 5GHz. Pomogło :slight_smile:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Dziękujemy za zapytanie,

przekazaliśmy problem do naszego działu trenerskiego. Po zapoznaniu się z nimi ze sprawą wrócimy możliwie jak najszybciej z odpowiedzią.

Pozdrawiam, zespół Sony

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

W moim TV też tak jest co się zdziwiłem jednak dla stabilności połącznia chodzę po kablu po wpisaniu hasła nie łaczy po WiFi po restarcie TV na raz podłącza tak jest też w modelu W755 także zonk po całości z tym WiFi

profile.country.PL.title
ajtee91
Użytkownik

Zmieniłem SSID i kanał WiFi dla sieci 5GHz. Pomogło :slight_smile: