Podziel się wrażeniami!
Witam. Możecie sprawdzić w swoich 9305 po jakim czasie od naciśnięcia przycisku wyszukiwania głosowego wyskakuje wam ramka wyszukiwania na telewizorze? U mnie jest to jakieś 5 sekund od nacisnięcia przycisku na pilocie. Naciskam przycisk mikrofonu i nie trzymam go, po 5 sekundach wyskakuje ramka wyszukiwania i zapala się lampka na pilocie. Pozostałe przyciski działają natychmiast, nie mam problemu z przełączaniem kanałów itp. tylko wolny czas reakcji na naciśnięte tego jednego przycisku. Pilot usuwany i dodawany na nowo, resetowany telewizor, baterie nowe, pamięć czyszczona. Mam wrażenie, że android zamula zanim otworzy wyszukiwanie.
Zachęcamy użytkownikó do sprawdzenia tego w swoich telewizorach, jednak warto skonsultować się też w tej sprawie z naszym wsparciem technicznym.
@olo_mistrzu przypuszczam ,że wszędzie tak jest w TV z wyszukiwaniem głosowym to samo z głośnością TV się ścisza bądź zgłaśnia a pasek jest za chwilę u mnie na XD też tak jest już się nauczyłem naciskam przycisk mruga ikonka głośnika na ekranie ale mówię za chwilę jak się zapali dioda na pilocie
Witam ponownie. Telewizor pomimo resetu - dłuższe przytrzymanie power dalej zamulał z wyszukiwaniem głosowym. Postanowiłem odłączyć go od prądu na 5 minut. Po ponownym włączeniu wyszukiwanie głosowe działa natychmiast. Problem teoretycznie rozwiązany, jednak proszę o zgłoszenie tego do supportu, celem wprowadzenia jakiejś poprawki, bo to nie powinno się dziać.
Niestety reset pomaga na kilka dni. Im dłużej telewizor działa, tym wolniej reaguje przycisk wyszukiwania głosowego. Zanim załączy się ekran z mikrofonem czasem nawet minutę to trwa i zwalnia cały system! Kolejny reset i wszystko wraca do normy. TCL już nawet wprowadza androida 8, Sony nie może poradzić sobie z andkiem 7, tragedia. Proszę o zgłoszenie tego problemu i jego rozwiązanie wraz z kolejną aktualizacją - pewnie dalej androida 7... zróbcie proszę stabilną 7 i nawet przy tym zostańcie. Jakoś nie widzę stabilnego oreo w ciągu najbliższych 2 lat na sony tv... napisałem do wsparcia technicznego. Zamieszczę tutaj odpowiedź. Telewizora do serwisu nie oddam, bo to jest problem oprogramowania skoro reset pomaga i po kilku dniach zapycha system i znowu to samo.
Odpowiedź Sony...
Szanowny Panie,
dziękuję za kontakt z firmą Sony.
Nawiązując do korespondencji pragnę Pana poinformować, iż w tym przypadku warto wyczyścić pamięć podręczną danej aplikacji lub ogólnie pamięć podręczną w urządzeniu.
Ścieżka dostępu to:
W przypadku jakichkolwiek pytań proszę o informację zwrotną mailem lub telefon pod podanymi poniżej danymi kontaktowymi:
Telefon: 22 306 06 94
E-mail: customersupport.pl@eu.sony.com
W przypadku nowego zapytania proszę o skorzystanie z formularza ze strony http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email
Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.
Z wyrazami szacunku,
Anna Stasińska
Dział wsparcia technicznego Sony
http://www.sony.pl/support/pl
Sony Europe Limited (Sp. z o.o.), Oddział w Polsce
ul. Ogrodowa 58 - 00-876 Warszawa - Poland
Ogólnie reset, czyszczenie pamięci, standard na wszystkie dolegliwości androida, który dalej leży i kwiczy...Nie wiem czy robienie z klientów kompletnych kretynów - na wszystko reset i czyszczenie pamięci - należy do standardowych procedur tej firmy? Wszystko jest ok wg. firmy Sony, a reset co kilka dni, żeby przycisk głosowy działał właściwie to norma.