Podziel się wrażeniami!
Witam.Telewizor LED SONY KD-60XF8305 ile ma faktycznie HZ ,bo różnie sprzedawcy mówią i czy warto go kupić ? Cena jak na 60 cali dobra
Witam,
Proponuję zajrzeć do specyfikacji na stronie producenta:
Pozdrawiam
Witam ponownie.
Dzięki za info, tam zagladałem już( podane jest 100 HZ) ,dlatego pytałem ,bo w markecie twierdzą że ma 60HZ ,ale znalazłem jeszcze takie coś na stronie www.tvtest.pl: W ogólnej ocenie odwzorowanie ruchu przez 60XF8305 oceniam jako całkiem dobre: lepsze od matryc 60-hercowych, ale mimo wszystko nie tak ostre jak w najlepszych telewizorach z matrycami klasy 120Hz. Należy zatem pamiętać, że w rankingu telewizorów ze 120-hercową matrycą model ten zajmowałby raczej dolne miejsca (choć nadal byłby lepszy od modeli 60-hercowych).
Czyli jest to chyba jakaś nie do końca wiadomego pochodzenia matryca, chyba dam sobie spokój z tym modelem.
Pozdrawiam.
Mam ten TV od czerwca jeszcze za 3999zł. ( za tydzień staniał) Zaróno 4K jak i ogladanie meczów piłki noznej jest bezbłędne a 4K oszałamiąjce w jakości obrazu. Piłka bez jakichkolwiek smużeń!! Nareszcie filmy z YouTube dają się ogladać. Teraz szukam gamepada do nigo.
Witam, w piątek zakupiłem telewizor SONY XF8305 po weekendzie testowania i poznawania sie z nim jestem bardzo rozczarowany.. niektóre filmy z youtuba czy netflixa w 4K się zacinają zwłaszcza sportowe (mecze w 4k).. nie po to płaciłem 4 tys za telewizor 4K HDR, żeby nie móc korzystać z tych "udogodnień" Proszę mi wyjaśnić w czym jest problem? Internet mam bardzo szybki światłowód więc wykluczam router.. Jestem bardzo niezadowolony i rozważam zwrot tego telewizora! Proszę się do tego odnieść.
Witam,
@AdamAdam89 zgłosiłem Twój problem do supportu = oto ich odpowiedź:
Proszę o wykonanie wszystkich dostępnych aktualizacji, zarówno telewizora jak i aplikacji. Dodatkowo proszę o uruchomienie aplikacji po kilkudziesięciu sekundach od włączenia telewizora, ponieważ wraz ze startem odbiornik ładuje ogromną ilość procesów, które mają wpływ na późniejsze działanie aplikacji. Zalecam również wykonanie testu szybkości łącza na telewizorze, ponieważ router może nie udostępniać szybkości jednakowo na wszystkie podłączone urządzenia.
Pozdrawiam
Witam.
Po wielu wątpliwościach ,jakie miałem co do tego TV ,zdecydowałem się na zakup tego modelu i jak narazie jestem zadowolony.Wszystko działa super. 4K jak żywy.Wystarczy wprowadzić parę zmian w ustawieniach i obraz bajka .Wiele pewnie zależy od żródła nadawania sygnału ,ja jak co mam kablówę z UPC z nieszczęsnym dekoderem HORIZON (jak ktoś ma to wie co mam na myśli), ale jak działa to jest super. Współpraca z smartfonem i laptopem również bardzo dobra.Za 3700zł myślę że nie ma lepszej oferty za TV 60 cali POLECAM!!!
Zdecydowanie ten TV o przekątnej 60' ma matrycę 120hz
Ta strona jeszcze nigdy mnie nie zawiodła jeżeli chodzi o specyfikację