Podziel się wrażeniami!
Mam Problem z hdr i dv w Netflixie. Jest bardzo ciemno, wogole nie widac obrazu w cieniach. Jak to poprawic?
Sprawdźcie jak wygląda u was film z Netflixa w HDR " KRONIKA ŚWIĄTECZNA"
Wiele bym dał żeby wrócić do poprzedniej aktualizacji. Włączyłem dziś Wiedźmina i zaraz wyłączyłem. Żeby dokończyć oglądanie to trzeba chyba sobie urządzać seanse nocne, oczywiście przy zgaszonym świetle. Jest dużo ciemniej niż wcześniej w wymienionym serialu.
Ewentualnie stwórzcie oprogramowanie które umożliwi wgranie wcześniejszych aktualizacji, i przynajmniej problem z ciemnym hdr sam się rozwiąże.
Czy Expert mógłby się wypowiedzieć w tej kwestii?
Zastosowałem się do instrukcji, jednak nic się nie zmieniło. Trzeba czekać na kolejną aktualizację i mieć nadzieję, że przyniesie oczekiwane poprawki.
ustaw gamme na max.nasycenie 55 i barwa na ciepły. będzie ok
Jeśli ktoś uważa że aktualizacja coś pomoże to tutaj odpowiedź serwisu Sony. Nie będę komentował.
jedyne rozwiązanie to materiały na netflix oglądać bez DV i hdr.
Można tego dokonać przełączając na np.soundbar na bluetooth.
Z tym że wtedy również nie ma uhd.
Jest ewidentny błąd sony i ich tv.
Nie wiem jak w innych markach ale sprawdze w najbliższym czasie i jak bedzie ok,to serwis aż do skutku.
Zastanawiam się czemu recenzje tego tv są takie dobre jeśli chodzi o jakość hdr. To wprowadzanie w błąd kupujących. Ja też sugerowałem się recenzja na portalu HDTV polska