anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony XF9005 tryb HDR w XBOX ONE S

profile.country.PL.title
rafcio_100
Poszukiwacz

Sony XF9005 tryb HDR w XBOX ONE S

Witam,
Po uruchomieniu gry wyłącza się tryb w TV HDR a gdy przejdę do np. ustawień w konsoli tryb HDR powraca. Zauważyłem również gdy mam włączony streaming (laptop+Win10) to tego problemu nie mam tzw. cały czas jestem w trybie HDR. W ustawieniach TV HDR jest włączony jak i ustawieniach konsoli wszystko jest ok. Posiadam XBOX One S + Sony XF9005. Wszystko zaaktualizowane do najnowszej wersji. Dodam jeszcze informację, że podczas stremingu w ustawieniach TV obrazu po wyłączeniu HDR i włączeniu obraz się przełącza a przy wyłączonym streamingu jakby ta opcja nie reaguje..

Tagi (1)
13 ODPOW. 13
profile.country.PL.title
hunter45pl
Użytkownik

Nie jestem specjalistą ale może gra w którą chcesz uruchomić nie obsługuje HDR.

profile.country.PL.title
rafcio_100
Poszukiwacz

TV i konsola posiadają aktualną wersję softu. Zauważyłem, że przy dwóch grach tryb HDR nie wyłącza się przy bez uruchomionego streamingu także sam już nie wiem od czego to zależy... 

profile.country.PL.title
DawidP1
Użytkownik

Masz coś przestawione. W tv tryb hdr powinien być na auto w konsoli też najlepiej na auto ( w moim ps4 jest na auto) nie wiem jak jest w Xbox ,  ale w ps4 dashbord konsoli jest bez hdr po włączeniu gry która obsluguje hdr, gra pyta czy chcesz włączyć hdr wciskam tak i wszystko samo się przestawia (tv i konsola) na tryb hdr, wtedy wchodząc menu obraz tv jest znaczek hdr po wyłączeniu gry automatycznie wyłącza się hdr. Pozdro

profile.country.PL.title
DawidP1
Użytkownik

Jeszce jedno jeżeli grasz w 4k i hdr może być problem z przewodem hdmi za mała przepustowość musisz wtedy mieć przewód 18gbps czyli pełne wsparcie hdmi 2.0

profile.country.PL.title
rafcio_100
Poszukiwacz

Jak mam na Auto go wtedy nic się nie przestawia w żadnej grze dlatego mam z góry ustawione HDR10. Podczas gry jak przełączam te dwie opcje to od razu widać kiedy jest włączony tryb HDR a kiedy nie. Możesz przesłać zdjęcia ustawień w swoim TV w trybie gra? 

profile.country.PL.title
DawidP1
Użytkownik

No trochę to dziwne powinno auto działać, które ustawienia Cię interesują i tryb gra z hdr czy bez

profile.country.PL.title
DawidP1
Użytkownik

Really pleased with my purchase of the Sony XF90, its a superb TV. Spent some time finding the best settings for both SDR and HDR for PS4 Pro, Xbox One X, Nintendo Switch and for older consoles such as PS3, Xbox 360, PS2, Xbox, Wii, Gamecube etc. Let me know your setup below!
profile.country.PL.title
rafcio_100
Poszukiwacz

Jeśli polecasz swoje ustawienia to chętnie wprowadzę te z HDR. Specjalnie wymieniłem kabel HDMI z 1.4 na 2.0b i teraz w ustawieniach konsoli mam wszystkie opcje zaznaczone na zielono. 

profile.country.PL.title
DawidP1
Użytkownik

jeżeli chodzi o ustawienia standardowe to masz w filmiku jeżeli chodzi ci o kalibracje ekranu balans bieli i kolory bez przyrządów pomiarowych matrycy nie ma sensu spisywać i wprowadzać od innej matrycy bo będzie gorzej niż w ustawieniach fabryczny, fabryczne ustawienia kolorów są naprawdę bardzo dobre możesz sobie podkręcić nasycenie lub włączyć żywy kolor jak lubisz jak kolorki świecą po oczach. Pozdro