Podziel się wrażeniami!
Witam, od niedawna jestem użytkownikiem modelu XF9005 chciałem zapytać czy da się coś zrobić z napisami w Dolby Vision na Netflixie, albo jest jakiś sposób, aby wyłączyć DV na Netflixie ? Mam kłopot z wyświetlaniem napisów - migają, co prawda zmiana koloru na półprzezroczyste trochę pomogła, ale dalej miga, a poza tym nie zawsze obraz DV mi odpowiada.
Ewentualnie czy polecacie jakieś zmiany w parametrach obrazu w DV, czy da się tam coś poprawić ?
Chciałem również zapytać o ziarnisty obraz, czy jest to normalne ?
Przy filmach jakby efekt sepia a w menu tv czasami kolory ikonek aplikacji są wyblakłe. Co ciekawe jak włączę apps menu i ikony są wyblakłe to gdy włączę jednocześnie action menu kolory robią się żywe, normalne takie jak powinny być, gdy wyjdę z action menu kafelki aplikacji znów robią się wyblakłe. PS. Dziękuje za zainteresowanie problemem. Nie wie czy nie zgłoszę reklamacji tv. i
Ciekaw jestem jakie masz ustawienia obrazu. Podejrzewam, że tu może być problem. Ten tv ma multum konfiguracji i jedna może wpływać na inne. Powiem tylko, że u siebie w ustawieniach ruchu na trybie własny, ustawienie czystości z 0 na 1 zmienia obraz kompletnie, szczególnie jak ktoś lubi oglądać filmy czy telewizję w ciemności...
Ustawienia zerwałem i próbowałem różnych konfiguracji. Włączałem i wyłączałem różne opcje w tym HDR. Problem pojawił się po prostu, któregoś dnia podczas oglądania. Myślisz, ze mam reklamować tv???
Skoro sam nie jesteś w stanie nic z tym zrobić a przedtem było dobrze, to chyba nie pozostaje nic innego jak kontakt z serwisem...
Nie zmieniałem ustawień obrazu w tv. Zreszta czemu mam grzebać w ustawieniach, żeby obraz był „normalny”. W każdym razie dziękuje za pomoc. Może jutro pobawię się jeszcze ustawieniami. Pozdrawiam.
Prosze zrobić sobie twardy reset. Mi to pomogło. Wyłączyć tv na 5min, włączyć i go zresetować trzymając guzik power przez parę sekund. Jak to kwestia softu to może pomoże.
Też mam ten sam problem. Od kilku dni obraz DV na Netflix jakiś zielonkawy, kolory wyblakłe, podczas odtwarzania barwy się zmieniają, raz zielony odcień, raz wyblakłe a inny raz wszystko normalnie. Ewidentnie coś z softem albo sama aplikacja się porobiło
Hej, u mnie też nagle pojawił się problem różnych odcieni obrazu podczas oglądania treści z Netflix w DV. Oczywiście nic nie zmieniałem w ustawieniach a tv był kalibrowany u chłopaków z kalibruj.tv. Ciekawe że nie wszystkie materiały tak mają. Np F1 Gra o życie jest ok, natomiast filmy bardziej kinowe siadają.😤
Niestety u mnie też się wczoraj pojawił (wczoraj zauważyłem) opisywany powyżej problem - serial Bratnie Święta na Netflix - co kilka sekund zmiana odcieni obrazu - normalny - zielonkawy - chyba bardziej niebieski - normalny - zielony....
Pojawiło się to pierwszy raz gdzieś w połowie odcinka, wcześniej nie było takich problemów.
Dziś sprawdziłem inne produkcje:
To samo w Wiedźminie niestety.
Sprawdzałem też Niebo o północy i tu wydaje się być OK....
Co dziwne aktualizację robiłem ponad miesiąc temu i wcześniej nie zauważyłem tego problemu.
Może to Netflix coś miesza z DV...