anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony XR-65X94J Zaciemnione rogi

profile.country.PL.title
Patryk89_896
Poszukiwacz

Sony XR-65X94J Zaciemnione rogi

Witam. Kupiłem TV Sony XR-65X94J . Mam dwa problemy, ogólnie przesiadłem się KD65XF7005 i porównując te dwa modele wydaje mi się że na KD obraz był bardziej wyraźniejszy a w XR taki trochę rozmazany czy to kwestia kalibracji??  a kolejny temat to zaciemniony obraz w rogach to wada modelu czy mojej sztuki ? dzięki

22 ODPOW. 22
profile.country.PL.title
Juzeg76
Użytkownik

A to jakaś dziwna wymówka bo Samsungi z pełnym podświetleniem jakoś te rogi mają doświetlone normalnie 

profile.country.PL.title
_Artek_
Użytkownik

No dziwna.... tyle że wybierając samsunga nie masz ani android tv ani dolby vision..... coś za coś

profile.country.PL.title
Patryk89_896
Poszukiwacz

Ale Sony powinno bardziej dopracować swoją technologie . A tv za 2 tys nie mają takiego problemu. Wstyd 

profile.country.PL.title
Krzychu001
Poszukiwacz

• U mnie w nowym Sony KD-43X85J też to występuje. O ile same rogi idzie wytrzymać to mały pasek po prawej już ciężej. Niestety to jedyny telewizor 43 cale 120Hz i HDMI 2.1. Co do podświetlenia krawędziowego przed Sony oddałem Samsunga q60a czy u nas Q67a i czerń dużo lepsza, a i mimo braku Dolby Vision, który mi się tu strasznie nie podoba filmy miały lepszą jakość obrazu na jego zwykłym HDR. I gdyby nie PS5 zmieniłbym znowu.
  • Na zdjęciach Sony. Na żywo to wygląda minimalnie lepiej
  • IMG_20210927_085922888.jpg

IMG_20210927_085636643.jpg

IMG_20210927_085501333.jpg

profile.country.PL.title
_Artek_
Użytkownik

Ja już wymieniłem swój tv raz i nawet nie robiłem już testów żeby się nie denerwować zaciemnione rogi nadal widoczne ale jakby trochę mniejsze. 

profile.country.PL.title
madrzew91
Poszukiwacz

Witam

Posiadam XR-65X93J i niestety też mam ten efekt. Zastanawiam się co robić, czy zgłosić do serwisu?. Ale czytając posty widzę że problem jest znany.

profile.country.PL.title
_Artek_
Użytkownik

Nie zgłaszaj nic z tym nie zrobią bo ich zdaniem "ten typ tak ma" przyzwyczaisz się ja już swoich zaciemnionych rogów przy "real content" nie widzę. 

profile.country.PL.title
madrzew91
Poszukiwacz

Też tak myślę, przy normalnym oglądaniu to nie ma tragedii ale niestety przy jednolitych kolorach jest widoczne. Myślę, że wiele osób nawet na to nie zwróci uwagi.

profile.country.PL.title
Karamba
Użytkownik

Ogólnie  po opiniach widać że to loteria co się komu trafi, ja mam 75X93J i narożniki są OK, tak jak w  poprzednim TCL 65C825, natomiast teściu ma SONY 55X94J i tam narożniki minimalnie są ciemniejsze. 

profile.country.PL.title
DjPutin
Użytkownik

Miałem 2 tv przed zakupem i w sklepie to samo. Te rogi były delikatnie niedoświetlone, ale to co się p oprawie 2 latach zaczęło dziać, to już przesada. Niedoświetlenie zaczęło się pogłębiać i pojawiać w innych miejscach. Co oznacza, że plamy będą za chwilę wszędzie. Jestem wściekły, bo to była jedna wada tego TV jak go kupowałem, miałem dylemat, czy go przez to brać. A to po prawie 2 latach zaczynam coraz bardziej to widzieć. Biorąc pod uwagę, że to już nie jest to co na początku, to moim zdaniem gwarancja jest tutaj zasadna. Zwłaszcza, że tylko lewy dolny róg wygląda już tak jak fabrycznie przy kupnie. Pozostałe 3 już są dużo ciemniejsze.