Podziel się wrażeniami!
Czy komuś udało się dostroić kanały kablówki Netii ?
Jak to zrobić ? Mój KD 55XG9505 nie widzi programów Netii podczas strojenia 😞
@jacekwb Ta kablówka leci w IPTV (streaming) , a nie w normalnym DVB-C jak UPC , czy Vectra. Jeżeli Twój dekoder ma z gniazdo wejścia i wyjścia antenowego, to służą one do podłączenia anteny naziemnej.
to znaczy, że nie da się dostroić ?
Nie wiem, o co chodzi z tymi gniazdami ? Nie mam anteny zewnętrznej i nie odbieram stacji naziemnych bezpośrednio. Nie chce mi się zakładać anteny, wiercić dziur i prowadzić dodatkowych kabli.
@jacekwb O kto Ci każe odbierać naziemną? Są to dodatkowe gniazda do podłączenia dvb-t. Niektórzy mają taki kaprys. Np. mieszkają blisko granicy i mają dostęp do zagranicznych kanałów. Kablówka Netia leci w IPTV i odbiór telewizji możliwy jest tylko przez ich dekoder połączony kablem ethernet , lub wi-fi z routerem. Dekoder z telewizorem łączymy kablem hdmi. Zapytaj operatora , czy planuje usługi telewizyjne przez aplikacje dedykowaną na android tv. Wtedy obejdzie się bez ich dekodera. Orange testuje taki sposób odbioru już około roku i końca nie widać.W krajach zachodnich taki odbiór jest już normą. Żaden telewizor nie dostroi kanałów kablówki iptv poprzez tuner dvb-c.