anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Telewizor KD-55X8509C wyłączanie z sieci w celu resetu

bona102
Poszukiwacz

Telewizor KD-55X8509C wyłączanie z sieci w celu resetu

W ubiegłym tygodniu i ponownie dzisiaj musiałam wyłączyć telewizor z sieci ponieważ nie reagował na pilota aby go włączyć. Rano było wszystko dobrze po 2 godzinach od wyłączenia pojawił się problem z włączeniem pilotem. Po ponownym podłączeniu do sieci nie reagował na pilota. Włączenie przyciskiem umieszczonym z tyłu telewizora spowodowało zadziałanie odbiornika.  Dlaczego tak się dzieje? Czy inni też tak mają ze swoim telewizorem?

8 ODPOW. 8
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Dziękujemy za zapytanie. Przyczyn może byc wiele.

Najprostszą z nich mogą być słabe baterie. Proponujemy sprawdzić to w pierwszej kolejności. Zwłaszcza, że TV nie reaguje na pilota równiez w trakcie działania.

Pozdrawiamy, zespół Sony.

bona102
Poszukiwacz

Telewizor przez tydzień bez problemu reaguje na pilota. Rano wyłączyłam pilotem. Po resecie musiałam włączyć przyciskiem na telewizorze, reagował na pilota.

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Mam ten model. O którym pilocie jest mowa w temacie? Ja zauważyłem że pilot dotykowy na bluetooth czasem nie reaguje. Przyczyną jest wyłączanie modułu bluetooth przez android. Trzeba wejść w ustawienia i włączyć z palca bt. Co do pilota IR nie mam zastrzeżeń.

bona102
Poszukiwacz

Używam pilota "tradycyjnego". Poobserwuję co bedzie dalej.  

profile.country.PL.title
zbkawec
Poszukiwacz

Proszę spróbować wymienić baterie w pilocie .

bona102
Poszukiwacz

Baterie w pilocie są dobre. Przez cały tydzień TV działa dobrze. Normalnie mogę włączyć i wyłączyć pilotem. Wczoraj ponownie po prawie tydgodniu ( ostatnio było 17.03 ) ponownie nie mogłam włączyć TV. Rano było wszystko dobrze. Wyłączyłam pilotem. Po kilku godzinnej przerwie chciałam włączyć odbiornik i nic. Zero reakcji. Odlączyłam od sieci. Po ponownym podłączeniu spokojnie włączyłam pilotem. Niepokoi mnie ta systematyczność występowania tego zjawiska. Dzieje się tak od 3 tygodni.W czym problem?

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Jak pisałem mam ten model i nigdy nie miałem problemu z pilotem na IR. Mam od września 2015. Czasem zauważam opóźniona reakcje pilota kiedy włączam z czystego startu tz po podłączeniu do napięcia. Spowodowane jest to ladujacym się androidem i szukaniem w sieci treści i aktualizacji wiadomości i apk. Np pilot zadziała przy vol i zrobi ciszej/głośniej ale wizualizacja wchodzi z opóźnieniem. Czemu czasem wyłączam z prądu? Nie z oszczędności. Raz aby dysk HDD rec nie chodził na sucho, a dwa bo są inne obowiązki (praca itp) gdzie tv może być wyłączony parę godzin. Po trzecie to android i nauczony po smartfonach że czasem ponowny restart jest dobry dla systemu. Android jest super,ale ma też parę minusów jak każdy system operacyjny. Jednym z nich jest brak stabilności pracy aplikacji. Zalecal bym restart do fabryki tv i wgranie od nowa systemu.  Taka operacja rozwiąże problem z pilotem co nie znaczy że nie stworzy jakiegoś nowego problemu 🙂 niestety. Co do wyłączenia z prądu tv,u mnie to wykonywane z pilota radiowego, bez wstawania schylania się do gniazdka. 

bona102
Poszukiwacz

Dziękuję za szybką odpowieź. Mój również jest z września 2015:smileyhappy: Wcześniej miałam podobne kłopoty z pilotem oraz inne problemy z tym tv.Pan z serwisu polecił aby wyłączyć Bravia Synchr. Od jego wizyty w październiku 2016 do teraz było dobrze. Wykonał reset do ustawień fabrycznych. Jak widać te kilka miesięcy wystarczyło aby bylo dobrze i czas na kolejny reset :slight_frown:  Niestety muszę się schylić i wyjąć wtyczkę z gniazdka.