Podziel się wrażeniami!
Jak włączyć HDR w trybie gry.
Problem polega na tym, że jeżeli podam do TV przez HDMI np. z PS4 PRO sygnał z HDR to TV przełącza się automatycznie w tryb Wideo HDR i nie można już z tym nic zrobić (poza zmianą parametrów tego trybu).
Dziękujemy za zapytanie.
Przekazaliśmy je do naszego działu trenerskiego. Po uzyskaniu od nich informacji wrócimy z odpowiedzią.
Pozdrawiamy, zespół Sony.
Wracamy z odpowiedzią.
Opis problemu wskazuje ze jest jeszcze Android 5.0 i jest to poprawne działanie tej wersji systemu
W Android 6.0 ustawienia HDR można zmieniać dowolnie:
- w ustawieniach obrazu, ustawienia zaawansowane do wyboru mamy tryb HDR – automat, wł, wył (zalecane Automat)
- w wyborze sceny dokonujemy zmian trybu scen – standard, gra, kino, kino pro itd.
Pozdrawiamy, zespół Sony
System został zaktualizowany.
Ale w ustawieniach zaawansowanych brak zakładki HDR.
Niestety ale Sony żyje w innym świecie trochę innym niż rzeczywistość swoich telewizorów.To nie pierwszy przypadek ,że radzą coś zrobić czego nie ma w menu.Podam przykład kuriozum jak dla mnie tryb HDR można włączyć na YouTube nawet na materiale wrzuconego na YT z VHS-a a na wbudowanym tunerze z satelity kanał HDR z Astry TV nie rozpoznaje ,że to HDR ale myslę sobie ręcznie włączę nic bardziej mylnego nie ma opcji HDR-a.
W którym miejscu widzicie tryb HDR do zmiany ? Moglibyście coś sprawdzić zanim podacie takie bajki ? Pisze kolega o konkretnym modelu mam ten sam nigdzie w opcjach nie ma zmiany HDR automat wł/wył.Proszę bardzo - w ustawieniach obrazu, ustawienia zaawansowane do wyboru mamy tryb HDR – automat, wł, wył (zalecane Automat). GDZIE ?!?!?!?!?!
Dlaczego ograniczacie funkcjonalność telewizora ? Wyłączony został całkowicie tryb 3D dla KODI czemu to ma służyć ?
A teraz będzie już cisza odpowiedź od Sony padła
Czy to już koniec odpowiedzi sony na zadany temat ? Wciąż nie mam żadnej odpowiedzi. Może wreszcie ktoś ogarnie kilka spraw bo jak czytam forum to nie tylko ja mam wątpliwości co do działania produktu. W końcu to firma Sony chwali się wprowadzonymi zmianami a klienci chcą tylko poprawnej pracy telewizora z tymi właśnie udoskonaleniami.
He he he to co napisałem wyżej.
Ten sam problem na forum sony uk.