Podziel się wrażeniami!
Witam,
Posiadam TV KD-49X8309C.
Mam pytanie odnośnie odtwarzania filmów 4K np. na YouTube - moje łącze to 100 Mbit/s:
Filmy HD chodzą ok, natomiast 4K przycinają się. Wydaje mi się, że przy takim łączu powinny chodzić płynnie.
Czy ktoś ma podobne spostrzeżenia?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Problem rozwiązany 😊
Problem dotyczył routera WiFi, który nie rozsiewał calej prędkości.
Po wymianie "wymagające" filmy 4K śmigają zarówno z dysku, jak i z internetu 😊😁👍
WiFi , kabel ?
Pamiętaj, że do odtwarzania materiałów z aplikacji systemu Android, telewizor korzysta z procesora i pamięci, które dla tego systemu zostały przydzielone. W mojej ocenie wina nie leży po stronie aplikacji a braku wydajności sprzętowej. Telewizor owszem obsługuje 4K ale nie odtwarzany za pomocą Androida.
Wykonałbym prosty test: sprawdził jak się ma 4k odtwarzane z pliku (dysk twardy zewnętrzny), z tego samego pliku ale zgranym do urządzenia (TV - pomocne będzie np. ES File Explorer), z YouTube przez aplikację i z YouTube przez stronę WWW (przeglądarka na TV).
I wtedy wrócił z pytaniem.
Ja mam w755Ci internet po kablu ale także pobierałem materiały 4k i działało płynnie, fakt, że musiał się odtwarzacz chwilę rozkręcić. Ja wiem że to nie to samo, że będzie skalowanie w dół... dlatego zachęcam do W/W testów.
WiFi
Damaranus
Dzięki za podpowiedzi - potestuje.