Podziel się wrażeniami!
Witam niedawno zdecydowałem sie na zakup pada Dualshock 4 żeby używac go z TV KD-55X8507C. W menu widzialem, że telewizor ma wbudowaną obsugę tego pada.
Niestety po sparowaniu pada z telewizorem okazalo sie, ze przyciski sa źle zmapowane, wiekszość w ogole nie działa. Zaczalem googlować i okazalo sie, ze nowa wersja Dualshock 4 (CUH-ZCT2Uxx) nie jest kompatybilna z Android TV... ;(
Czy Sony planuje naprawic ten problem w przyszlych aktualizacjach? Z tego co widze jest to tylko kwestia poprawnego zmapowania przyciskow pada.
Witamy,
przekazaliśmy informację do odpowiedniego działu, który zbada sprawę oraz zaimplementuje odpowiednie środki w postaci ewentualnej aktualizacji.
Pozdrawiamy, zespół Sony.
Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz.
W takim razie czekam na informacje o aktualizacji.
Kurcze, muszę to sprawdzić. Dawno nie bawiłem się padem. Wcześniej jak biegalem po menu to widziałem chyba ręczne mapowanie przycisków do pada. Nie mam teraz niestety dostępu do pada i tv.
O fajnie by bylo, jak by sie dalo zamapowac przyciski, w tym momencie pad jest prawie bezuzyteczny. Ja niestety nie widze takiej opcji nigdzie w menu.