Podziel się wrażeniami!
Mam problem z telewizorem z powodu ciaglego wylaczania sie co 30 minut. niezaleznie do tego co robie czy ogladam czy gram na plastation to nastepuje krotki restart tv i ponowne uruchomienie. moze ktos mial podobne objawy i co mozna na to zaradzic. dzieki za wszelkie informacje.
Dziekujemy za zapytanie. Czy TV wyłącza się, ale diody palą się czy TV traci zupełnie zasialanie?
Prosimy o sprawdzenie czy nie jest wlączona funkcja wyłącznika czasowego bądź funkcja oszczędzania energii. Mogą one powodować włączanie się lub wyłączanie telewizora o określonych porach albo gdy nikt z niego nie korzysta. Jeśli telewizor włącza się lub wyłącza w regularnych odstępach czasu, np. po upływie 30 minut.
Czekamy na informacje
Pozdrawiamy, zespół Sony
Podczas wyłączenia sie odbiornika dioda gaśnie po czym występuje samowłączenie się odbiornika(dioda sie zapala). Tryb Eco jak i tryb czasowego wyłaczania jest nieaktywny
odpowiecie bardzo mi zależy bo to trwa od dłuższego czasu
Dziękujemy.
Ciężko stwierdzić co może byc przyczyną. Proszę spróbować odłączyć od telewizora wszystkie urządzenia zewnętrzne (od gniazd USB, LAN, HDMI, antenowego itd.) oprócz przewodu zasilającego i spróbować włączyć go, aby sprawdzić, czy za problem nie odpowiada jedno z urządzeń zewnętrznych. Jeśli telewizor włączy się i będzie działać, podłączaj ponownie urządzenia po jednym, aż znajdziesz to, które jest przyczyną nieprawidłowości. Znamy podobne przypadki gdzie winowajcą był kabel HDMI od jednego z podlaczonych urządzeń.
Jeśli mimo tego telewizor wyłącza się, można spóbować przywrócenia ustawień fabrycznych oraz najlepiej sprawdzić kabel zasilający.
Jeżeli powyższe propozycje nie pomogły, pozostaje zgłoszenie problemu do serwisu.
Pozdrawiamy, zespół Sony
Dziękuje za odpowiedz wypróbuje wszystkie możliwosci
Może być też problem z aplikacjami zewnętrznymi lub wewnętrznymi. Włącz opcje programistyczne i przycisk "aplikacja nie odpowiada" będziesz wiedział co zgrzyta i czy przywrócenie fabryczne pomoże.
dzieki za rade ale gdzie to znalezc w opcjach telewizora??
Jak masz tel z androidem to tak samo się włącza.
ale w telefonie nie mam takie czegoś