anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Tv sony kdl 43 w 805c

profile.country.PL.title
lasus33
Użytkownik

Tv sony kdl 43 w 805c

20190918_215251.jpg

 Plamy na matrycy , czy ktoś miał podobny przypadek ,tv za 3 koła i taka porażka😢

11 ODPOW. 11
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Witam,

Jest to telewizor podświetlany krawędziowo. W takim przypadku trzeba pamiętać, że jasne elementy wyświetlane na czarnym tle będą podświetlać cały ekran - jest to ograniczenie technologii i nie da się tego zmienić. Telewizor jest z roku produkcyjnego 2015, zauważyłeś problem na początku użytkowania czy dopiero teraz? Proszę wyświetlić białą planszę i sprawdzić, czy pojawiają się jakiekolwiek plamy. Jeżeli na jasnej planszy efekt będzie równie nasilony, to być może za matrycę dostał się kurz. W takim wypadku warto skontaktować się z serwisem.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
lasus33
Użytkownik

Witam ponownie na forum.Tv na gwarancji Pan serwisant stwierdził ze nic nie widzi ,więc zaproponowałem wzięcie Tv do domu żeby obejrzał sobie mecz wieczorem , pikseloza  i rozmycia.Jestem zmuszony wszystkie mecz oglądać w samsungu 4 lata starszego .ZAŁAMKA.Co tam siedzi za matryca ,może ktoś miał podobny problem.Pozdrawiam Sony Polska .

profile.country.PL.title
Blind227
Poszukiwacz

Bo to seria marketowa bez dobrego procka itp nie ma co oczekiwać cudów przy oglądaniu zwykłej tv. kupił byś coś lepszego nie było by problemu. A jak jakość filmików demonstracyjnych ?

profile.country.PL.title
lasus33
Użytkownik

Witam ,co do procesorów to się na tym Nie znam myślałem że Sony to jedna z lepszych marek na rynku .Ten tv co oglądałem w sklepie odbierał pięknie ,a Ten co mam w domu już niekoniecznie,filmy z youtuba słabo ,kablówka przeciętnie ,dlatego obstawiałem winę matrycy na której są jakieś kwadraciki . Co do filmy demo jest ok .Ale szybsze sceny lub mecze na kablówka to poraszka.Pozdrawiam.

profile.country.PL.title
Blind227
Poszukiwacz

Bo na takich tv to tylko full hd się ogląda . A procek jest od tego aby skalował i poprawiał słabsze rozdzielczości. Droższe modele mają procesor x1 który robi robotę. Skoro filmy demo są ok to po prostu wina jakości programów tv.
Co do yt to można ustawić jakość video bo może też być że masz słabsze łącze i automatycznie masz jakość sd.  Skoro filmy demo są ok to nie wina matrycy 😞

profile.country.PL.title
Agnieszka_J
Moderator

Witaj @lasus33 

Zapytałam kolegów z Supportu i przekazuję ich wskazówki:

----------

Z tego, co klient pisze, jego telewizor już był sprawdzany przez nasz autoryzowany serwis i nie wykryto żadnych nieprawidłowości. Nie posiadamy także informacji czy klient korzysta z telewizji naziemnej, czy kablowej. Z reguły, jeżeli pojawia się problem z pikselizacją obrazu to spoczywa on po stronie słabego sygnału lub błędnego dekodowania modułu CI+. Jeżeli klient korzysta z płatnej telewizji, to najlepszym rozwiązaniem będzie kontakt z dostawcą telewizji. Problem prawdopodobnie nie jest po stronie telewizora tylko dostarczanego sygnału lub modułu CI+, jeżeli klient z niego korzysta.

----------

Pozdrawiam, Agnieszka_J

profile.country.PL.title
lasus33
Użytkownik

Witaj Agnieszko przyjrzyj się dokładnie matrycy przyjrzy włączonym hdmi co z nią jest nie tak dla porównania matrycy samsunga.

profile.country.PL.title
lasus33
Użytkownik

profile.country.PL.title
lasus33
Użytkownik

Zobacz zdjęcie w moim poście ciemne prześwity clouding ponieważ mam problem z wstawieniem zdjęcia Pozdrawiam rozczarowany posiadacz tv sony.