anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Tv Sony xh9096 dekoder nc+

profile.country.PL.title
Bialyralfik1004
Poszukiwacz

Tv Sony xh9096 dekoder nc+

Witam 

Mam problem ze sterowaniem dekodera jednym pilotem od tv  . Mam dekoder 4k ultrabox i po pierwszym uruchomieniu tv udało się wybrać w ustawieniach ten dekoder działał na jednym pilotem przerzucać kanały . W grudniu przestało działać . W styczniu wyszukałem na forum żeby wybrać inną nazwę dekodera i się udało działał dwa tyg i znów nie działa. Mam jeszcze taki problem że co jakiś czas tv gubi wifi i nie idzie włącz wifi trzeba zrestartować telewizor i wtedy wyszuka sygnał . Proszę o pomoc jak zrobić aby można było sterować jednym pilotem TV i dekoder nic+ przerzucać kanały.

Z góry dziękuję

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
Bobrow
Użytkownik

Też z tym walczyłem-chyba najbardziej skuteczne są te rozwiązania (przynajmniej na moim 65Xh9505) :

-stałe IP TV

-nowa rejestracja pilota dekodera po miękkim resecie (5s off na pilocie) , mój model dekodera to NCP-3670sf -ale trzeba wybrać producenta ADB i model NCP-4640sf

U mnie jest jeszcze taki problem ,że kiedy długo oglądam Yt -to pilot TV przestaje obsługiwać dekoder...

Szybki reset Androida i działa dalej...

Ot ,taki system...

Powodzenia

profile.country.PL.title
Bialyralfik1004
Poszukiwacz

Zrobiłem jak pisałeś i nic dalej nie działa

profile.country.PL.title
Bobrow
Użytkownik

A w TV widzisz dekoder ?

Jeśli nadal nie możesz zestroić pilota ,to wyciągnij z niego baterie i wciśnij na 10s off.

I jeszcze raz to samo

profile.country.PL.title
Bobrow
Użytkownik

Jeszcze możesz wejść w ustawienia pilota dekodera i zwiększyć czas odpowiedzi (albo coś w tym stylu) 

profile.country.PL.title
Bobrow
Użytkownik

W menu TV z tym czasem

profile.country.PL.title
Bobrow
Użytkownik

Można jeszcze sprawdzić czy jest wył przy pilocie RS232 oraz czas i data z automatu z sieci