anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Uciążliwy Programme Guide w KD-55XG8096

profile.country.PL.title
pawell0
Nowicjusz

Uciążliwy Programme Guide w KD-55XG8096

Witam, posiadam telewizor sony bravia KD-55XG8096. Po wyłączeniu i włączaniu go na drugi dzień bardzo często się długo włącza i jest po prostu czarny ekran, dochodzi do tego że muszę go resetować wyłączając i włączając listwę od zasilania. Powodem tego czarnego ekranu jest programme guide bo jeśli już telewizor się odpali to oglądam zwiastuny różnych filmów. Nie da się tego wyłączyć, jedynym ratunkiem jest przytrzymanie przycisku "home" i zamknięcie aplikacji. Wie ktoś jak to wyłączyć albo najlepiej usunąć aby mnie już to nie denerwowało? Pozdrawiam.

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Witam,

Należy wyłączyć w menu telewizora wyświetlanie trailerów Google. Aby to zrobić naciśnij na pilocie: HOME > Home Screen > Rekomendacje i odznaczyć Google Play Movies & TV.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
pawell0
Nowicjusz

Witam, w dniu w którym opisywałem mój problem zrobiłem aktualizację telewizora do najnowszej wersji i od tego czasu póki co problemu nie ma. Postanowiłem więc na razie nic z tym nie robić, póki jest wszystko dobrze to nie ma sensu tego ruszać. Ale z ciekawości zrobiłem tak jak mi zalecano. Po przytrzymaniu na pilocie Home (bo po naciśnięciu nic się nie dzieje tylko wchodzi do ekranu startowego) pokazuje mi zainstalowane aplikacje na których nie mam nic takiego jak Home Screen. Pokazuje mi Netflix, Prime Video, Tv, Sony Select, YouTube, Google Play: Movies, Music, Gamer, Store, Programme Guide, Recorded Title List, Bravia Tutorials, Help, Timer, Video, Album, Music, Internet Browser, Screen Mirroring i nic poza tym.