anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

W755c problem z kanałami satelitarnymi

profile.country.PL.title
mack755
Użytkownik

W755c problem z kanałami satelitarnymi

Mam kilka problemów związanych z działąniem tunera satelitarnego w w/w modelu:

1. Przy próbie wpisania nr częstotliwości przy wyszukiwaniu kanałów satelitarnych w opcji satelita ogólny, wyszukiwanie ręczne, telewizor zawiesza się i nie reaguje na niektóre przyciski np back czy nawigacyjne (soft 3473, na sofcie fabrycznym tego problemu nie miałem).

2. Po usunięciu kanału z listy na następny dzień kanał znowu się pojawia (opcje typu automatyczna aktualizacja, automatyczne sortowanie są wyłączone).

3. Ostatnio, prawdopodobnie po awarii zasialania, kanały samoczynnie zostały posegregowane w kolejności, takiej jakiej zostały wyszukane.

4. Po wyszukaniu kanały (satelitarne oraz cyfrowe kablowe) zaczynają się od pozycji nr 100

8 ODPOW. 8
profile.country.pl_PL.title
Sony_Polska
Community Team

Dziękujemy za zapytanie.

W przypadku tego typu problemów zalecamy kontakt z serwisem.

Lista naszych autoryzowanych serwisów Sony znajduje się ponieżej:

https://www.sony.pl/dealerlocator/search

Pozdrawiamy, zespół Sony.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Problemy o których piszesz występowały w poprzednich wersja orpogramowania. Czy TV masz zaktualizowany do ostatniej wersji?

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
mack755
Użytkownik

Tak, mam zainstalowane ostatnie oprogramowanie 3473, a po aktualizacji przywróciłem ustawienia fabryczne. Dzisiaj jescze raz przywróciłem ustawienia fabryczne i nadal problem z wpisaniem częstotliwości transpondera. Jak wspomniałem na oprogramowaniu fabrycznym (20xx) tego problemu nie miałem - tv z kwietnia 2016.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Miałem akurat na myśli tu punkty 2, 3 i 4 :slight_smile:

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

Przeglądam posty dotyczące serii W75c i zauważylem że mnie także dotyczy punkt:

4. Po wyszukaniu kanały (satelitarne oraz cyfrowe kablowe) zaczynają się od pozycji nr 100

Dlaczego tak się dzieje i jak to zmienic?

Oprogramowanie mam aktualne a tv to nówka kupiona kilka dni temu (tez mnie dziwi ze w ME znalezli model z 2015 a włączany był ponoć 15 razy)

Na chwile obecna w/w problem mi nie przeszkadza bo w celu uzyskania wymiennosci nagrań korzystam z zewnętrznego tunera ale kto wie co będzie w przyszłości więc lepiej znać odp.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

Najprostszy sposób wyszukać kanały zgrać na pendrive wyedytować w SonyEdit na komputerze wgrać na pendrive zaczytać do TV.Też korzystam tylko z tunera satelitarnego rzeczywiście programy są od pozycji 100 ale po edycji ich w SonyEdit są od pozycji 1.

profile.country.PL.title
wolfmar
Użytkownik

Dzięki za odpowiedź chociaż liczyłem także na stanowisko Sony :wink: Mam ndzieję że kolejna wersja oprogramowania układowego poprawi ten błąd.

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

Nie sądzę, żeby nowe oprogramowanie coś zmieniło. W starszych telewizorach sony( np. EX725) jest to samo z kanałami satelitarnymi.Dodam jeszcze,że  w moim W755 przy automatycznym wyszukaniu kanałów naziemnych polskie zaczynają się od numeru 1 , a czeskie od 119. Przy ręcznym wyszukiwaniu kolejność jest narastająco od jedynki.