Podziel się wrażeniami!
Mam kilka problemów związanych z działąniem tunera satelitarnego w w/w modelu:
1. Przy próbie wpisania nr częstotliwości przy wyszukiwaniu kanałów satelitarnych w opcji satelita ogólny, wyszukiwanie ręczne, telewizor zawiesza się i nie reaguje na niektóre przyciski np back czy nawigacyjne (soft 3473, na sofcie fabrycznym tego problemu nie miałem).
2. Po usunięciu kanału z listy na następny dzień kanał znowu się pojawia (opcje typu automatyczna aktualizacja, automatyczne sortowanie są wyłączone).
3. Ostatnio, prawdopodobnie po awarii zasialania, kanały samoczynnie zostały posegregowane w kolejności, takiej jakiej zostały wyszukane.
4. Po wyszukaniu kanały (satelitarne oraz cyfrowe kablowe) zaczynają się od pozycji nr 100
Dziękujemy za zapytanie.
W przypadku tego typu problemów zalecamy kontakt z serwisem.
Lista naszych autoryzowanych serwisów Sony znajduje się ponieżej:
https://www.sony.pl/dealerlocator/search
Pozdrawiamy, zespół Sony.
Witam,
Problemy o których piszesz występowały w poprzednich wersja orpogramowania. Czy TV masz zaktualizowany do ostatniej wersji?
Pozdrawiam
Tak, mam zainstalowane ostatnie oprogramowanie 3473, a po aktualizacji przywróciłem ustawienia fabryczne. Dzisiaj jescze raz przywróciłem ustawienia fabryczne i nadal problem z wpisaniem częstotliwości transpondera. Jak wspomniałem na oprogramowaniu fabrycznym (20xx) tego problemu nie miałem - tv z kwietnia 2016.
Miałem akurat na myśli tu punkty 2, 3 i 4
Pozdrawiam
Przeglądam posty dotyczące serii W75c i zauważylem że mnie także dotyczy punkt:
4. Po wyszukaniu kanały (satelitarne oraz cyfrowe kablowe) zaczynają się od pozycji nr 100
Dlaczego tak się dzieje i jak to zmienic?
Oprogramowanie mam aktualne a tv to nówka kupiona kilka dni temu (tez mnie dziwi ze w ME znalezli model z 2015 a włączany był ponoć 15 razy)
Na chwile obecna w/w problem mi nie przeszkadza bo w celu uzyskania wymiennosci nagrań korzystam z zewnętrznego tunera ale kto wie co będzie w przyszłości więc lepiej znać odp.
Pozdrawiam
Najprostszy sposób wyszukać kanały zgrać na pendrive wyedytować w SonyEdit na komputerze wgrać na pendrive zaczytać do TV.Też korzystam tylko z tunera satelitarnego rzeczywiście programy są od pozycji 100 ale po edycji ich w SonyEdit są od pozycji 1.
Dzięki za odpowiedź chociaż liczyłem także na stanowisko Sony Mam ndzieję że kolejna wersja oprogramowania układowego poprawi ten błąd.
Nie sądzę, żeby nowe oprogramowanie coś zmieniło. W starszych telewizorach sony( np. EX725) jest to samo z kanałami satelitarnymi.Dodam jeszcze,że w moim W755 przy automatycznym wyszukaniu kanałów naziemnych polskie zaczynają się od numeru 1 , a czeskie od 119. Przy ręcznym wyszukiwaniu kolejność jest narastająco od jedynki.