Podziel się wrażeniami!
Cześć
Problem znany i dość szeroko opisywany po ostatniej aktualizacji niestety się nasilił mianowicie kiedy wyłączam tv ten po jakimś czasie samoczynnie uruchamia amplituner czasem nawet odtwarzając dźwięk z dekodera..... jest to szczególnie irytujące kiedy człowiek próbuje zasnąć ostatnio telewizor "pyka" (dźwięk podobny do uruchamiania tv) bez odpalania matrycy tak długo aż nie odpali i nie wyłączy amplitunera
Sony niestety nie jest w stanie rozwiązać tego problemu od pierwszego tv z androidem cierpliwość konsumenta kiedyś się kończy..........
To wina telewizora z android tv Sony , nie wiem jak w innych markach może jest lepiej
Czy nie można gdzieś napisać, aby Sony coś z tym zrobił? Może napiszmy wszyscy, że mamy ten problem jako błąd w TV i przekażą to wyżej?
Mam jeszcze drugi irytujący problem - zmiana głośności przy pomocy pilota od TV, muszę klikać co 0.5dB nie da się trzymać, aby szybciej zmienić poziom głośności - czy u was jest podobnie?
Do Sony możesz pisać równie skutecznie jak na Berdyczów.
Totalna olewka.
U mnie po roku samoczynnie wrócił dźwięk na amplituner przy ogladaniu YT czy Netflixa, podobno jakiś problem zewnętrzny.
Z odpalaniem ampli przy wyłączonym tv, czy w trakcie słuchania radia (przełącza na audio i nie wraca na tuner) jest problem od ponad roku.
Nie sądzę aby SONY cokolwiek zrobiło w tej kwestii bo to nie ich problem tylko użytkowników TV.
I zgodnie ze starą zasadą: TV gwarancja i problem do bramy, potem się nie znamy.
U mnie X9J też się uruchamia samoczynnie(ciemny ekran) i do tego jeszcze ampli ONKYO
Czyli to nie wina amplitunera, bo różnych firm i są te same problemy. Ja już problem zgłosiłem do Sony, niby dali to gdzieś dalej. Jak więcej nas napisze to może faktycznie coś z tym zrobią.
A czy w waszych amplitunerach możecie zmieniać głośność pilotem od TV i trzymać? Bo u mnie muszę każdorazowo klikać co jest irytujące.
Aktualnie na aplitunerze Maranz a wcześniej Pioneer nie muszę klikać żeby zmienić głośność , wystarczy przytrzymać ale działa to jakoś wolniej niż pilotem od ampli czy samym tv
Od pierwszego telewizora z androidem nic z tym nie zrobili więc nie sądzę żeby pisanie gdziekolwiek cokolwiek zmieniło...... co gorsza TV potrafi odpalić amplituner z dźwiękiem dekodera satelitarnego w środku nocy......naprawdę bywa to męczące.
Ja tam piszę do Sony i Yamaha - Yamaha zgłosiła problem wyżej, ale twierdzą, że to wina Sony, a na testowanych przez nich TV zmiana głośności działa prawidłowo - nie wiem czemu u mnie nie mogę płynnie zmienić głośności, to niby Sony sprawdza. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Mam dokładnie to samo.
TV: SONY XBR-65A8F (wersja USA),
AMPL: SONY STR-DN850 (wersja EU).